Πολιτικη & Οικονομια

Στις 19:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Αύριο η εξειδίκευσή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας.

Στις 19:00 αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τα μέτρα για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ακολούθως, αύριο Παρασκευή, στις 08:30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη γενική γραμματέα Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ενέργεια: Έρχεται νέο πακέτο στήριξης

Στόχος του νέου πακέτου θα είναι οι λογαριασμοί να μετριάσουν το πρόβλημα για τους πολίτες. Θα υπάρχει μεν επιβάρυνση, αλλά όχι τόσο μεγάλη. 

«Οι ανακοινώσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στις παράλογες αυξήσεις», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι θα υπάρξει παρέμβαση για οριζόντια ουσιαστική στήριξη με ευρύ ορίζοντα και σε καταναλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια που έχουν τεθεί έως τώρα.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε ένα νέο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων που θα απαντά δραστικότατα στο πρόβλημα της ακρίβειας των τιμών ενεργείας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τον καταναλωτή αλλά η μείωση των λογαριασμών θα αφορά τους πάντες, τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις. Θα υπάρχει μάλιστα, ίσως, και κάποια παρέμβαση για τους λογαριασμούς των προηγούμενων μηνών.

Το συνολικό ύψος της παρέμβασης θα ανέλθει 2,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και τα χρήματα θα αντληθούν από:

  • Τον προϋπολογισμό
  • Το ταμείο πράσινης μετάβασης
  • Τα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ