- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Petra De Sutter: Με τον βασιλιά Φίλιππο στην Ελλάδα η πρώτη τρανς υπουργός της Ευρώπης
Η πολιτική πορεία της γυναικολόγου, Petra De Sutter, που γράφει ιστορία
Petra De Sutter: Ποια είναι η πρώτη τρανς υπουργός της Ευρώπης που συνοδεύει τον βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου στο επίσημο ταξίδι του στην Ελλάδα.
Η Petra De Sutter είναι η πρώτη τρανς υπουργός της Ευρώπης και βρίσκεται στην αποστολή του Βελγίου κατά την επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Φίλιππου και της βασίλισσας Ματθίλδης στην Ελλάδα. Η ομοσπονδιακή αναπληρώτρια πρωθυπουργός βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργούς της ελληνικής και της βελγικής κυβέρνησης.
Η 58χρονη Petra De Sutter ορκίστηκε τον Οκτώβριο του 2020 ως μία από τους επτά αναπληρωτές πρωθυπουργούς στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Βελγίου, Alexander De Croo, και έγινε η πρώτη τρανς αντιπρόεδρος κυβέρνησης της Ευρώπης και ο πιο υψηλόβαθμος τρανς πολιτικός στην Ευρώπη.
Petra De Sutter: Η πορεία στο Ευρωκοινοβούλιο και η πολιτική καριέρα
Το 2019, η Petra De Sutter θα βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων. Εκεί όχι μόνο συμμετέχει στην Επιτροπή Υγείας και Περιβάλλοντος και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης, αλλά γίνεται αμέσως η πρώτη πράσινη Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Καταναλωτών. H Petra De Sutter έχει δώσει τους δικούς της αγώνες για την κατάκτηση της ισότητας για τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας.
Ως υπουργός αρμόδια για τη δημόσια διοίκηση και τις δημόσιες επιχειρήσεις, η Petra De Sutter θέλει να αντιμετωπίσει πλήρως τις προκλήσεις της ψηφιοποίησης και της βιωσιμότητας. Ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η Petra De Sutter παρακολουθεί επίσης την πράσινη γραμμή στην ευρύτερη κυβερνητική πολιτική.
«Είμαι περήφανη που στο Βέλγιο και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης η ταυτότητα του φύλου δεν σε καθορίζει ως άτομο και δεν αποτελεί ζήτημα. Εύχομαι ο διορισμός μου ως υπουργός και αντιπρόεδρος να πυροδοτήσει τη δημόσια συζήτηση και στις χώρες που δεν έχει τεθεί ακόμα το ζήτημα», έγραψε η Petra De Sutterτο 2020, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία με την οποία έγραψε ιστορία ως η πρώτη τρανς υπουργός της Ευρώπης.
Petra De Sutter: Ποια είναι η 58χρονη πολιτικός
Η Petra De Sutter είναι γυναικολόγος, επικεφαλής του Τμήματος Αναπαραγωγής στο πανεπιστήμιο του Ghent, στο οποίο κατέχει πανεπιστημιακή έδρα. Το 2006 διορίστηκε Προϊσταμένη του Τμήματος Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γάνδης. H ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως περίεργη, συμπονετική και κοινωνική.
Το μότο της είναι: «Δεν μπορείς να ελέγξεις τα κύματα, αλλά μπορείς να μάθεις να σερφάρεις».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αντιμετωπίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου», ανέφερε ο υπουργός
Όλες οι δράσεις για το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
Κοινό μήνυμα στήριξης στη διεύρυνση της ΕΕ, έμφαση στην ενέργεια, τις επενδύσεις και τη γεωπολιτική σταθερότητα μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου
«Έχει σημασία το ΠΑΣΟΚ να είναι η πρώτη δύναμη στην Κεντροαριστερά»
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλάει για την πολιτική και πέρα από την πολιτική
Τι ισχύει για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
Έως 45 εκατ. ευρώ ημερησίως το κόστος
Δείτε τον πίνακα με το νέο μισθολόγιο
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Κοινωνικός διχασμός για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ, πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης και Πιερρακάκης
Αύξηση 5% στην καταναλωτική δαπάνη - Βελτίωση στο εξωτερικό ισοζύγιο
«Οι τραμπουκικές σεξιστικές επιθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν έχουν τέλος» σημειώνει η βουλεύτρια
Μεγάλη μείωση 61% στο κενό ΦΠΑ - «Η μάχη έχει έντονο χρώμα κοινωνικής δικαιοσύνης»
Τι λέει για τα αιτήματα των αγροτών
Ο υπουργός τους κάλεσε να συμβάλουν ενεργά στον σχεδιασμό για μια πιο συνεκτική και ασφαλή Δυτική Αττική
Οι τιμές από το ράφι στο χωράφι
Ο υπουργός Υγείας σχολίασε και την παρουσία της στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ιστορίες και λέξεις που ορίζουν μέχρι σήμερα την επικαιρότητα
Αιτήματα που διαμορφώνονται έτσι ώστε να μην ικανοποιηθούν
«Δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα ραδιοϊσότοπα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θεραπείες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.