- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στο Καταφύγιο Αρκούδων του «Αρκτούρου» η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Το μήνυμά της για τη σπουδαία δράση της ΜΚΟ
Επίσκεψη στον «Αρκτούρο» από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο καταφύγιο Αρκούδων στο Νυμφαίο Φλώρινας.
Το Καταφύγιο Αρκούδων του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος», στο Νυμφαίο της Φλώρινας, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η κα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε απο τον ιδρυτή του «Αρκτούρου», Γιάννη Μπουτάρη, και τον διευθυντή της περιβαλλοντικής οργάνωσης, Αλέξανδρο Καραμανλίδη.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις αρκούδες και να ενημερωθεί για το πολύτιμο έργο που επιτελεί ο «Αρκτούρος».
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Αρκτούρο: «Από τις πιο αξιόπιστες και ευρέως αναγνωρίσιμες περιβαλλοντικές οργανώσεις»
Σε ανάρτηση της η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη χαρά της που βρέθηκε στο μαγευτικό Νυμφαίο, «με τον εντυπωσιακό συνδυασμό πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος».
«Επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου", της ΜΚΟ που ίδρυσε πριν 30 χρόνια ο Γιάννης Μπουτάρης με στόχο να εξαλείψει το φαινόμενο της αρκούδας - χορεύτριας, και η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις πιο αξιόπιστες και ευρέως αναγνωρίσιμες περιβαλλοντικές οργανώσεις» σημείωσε.
Και πρόσθεσε: «Το έργο τους εκτείνεται σε όλο και περισσότερους τομείς: Παράλληλα με την καφέ αρκούδα επιδιώκουν την προστασία του λύκου, τη διάδοση του ελληνικού ποιμενικού σκύλου, τη φροντίδα των δασών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Όνειρό τους, όπως λένε, αλλά και ευχή μας είναι να συνεχίσουν για πολλά ακόμα χρόνια να φροντίζουν για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης».
Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο καταφύγιο στο Νυμφαίο της Φλώρινας ζουν σήμερα 20 αρκούδες και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από την ίδρυση του «Αρκτούρου».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.