- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Από τον Ντε Γκωλ στον Ζελένσκι: Οι αρχηγοί κρατών που μίλησαν στη Βουλή
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγινε ο 9ος αρχηγός κράτους που μιλά στην ελληνική Βουλή
Αρχηγοί κρατών που μίλησαν στην ελληνική Βουλή: Η ομιλία Ζελένσκι - Βίντεο από ομιλίες Αϊζενχάουερ, Ντε Γκωλ, Μπους, Σαρκοζί, Ολάντ, Χριστόφια, Αμπάς.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε ο 9ος αρχηγός κράτους που μίλησε στην ελληνική Βουλή, μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού. «Ελευθερία ή Θάνατος λέμε και εμείς σήμερα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο.
Πηγαίνοντας τον χρόνο πίσω, η πρώτη ομιλία αρχηγού κράτους στη Βουλή των Ελλήνων καταγράφεται το 1946, όταν ο Γιαν Σματς, πρωθυπουργός της Νότιας Αφρικής, επισκέπτεται την Ελλάδα. Πιο πρόσφατα, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μαχμούντ Αμπάς, το 2015 ανέβηκαν στο βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Μεταξύ άλλων, δύο πρόεδροι των ΗΠΑ και τρεις πρόεδροι της Γαλλίας φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας και μίλησαν για τις σχέσεις τους με την Ελλάδα, τις συνεργασίες και τους κοινούς στόχους.
Οι αρχηγοί κρατών που μίλησαν στη Βουλή: Γιαν Σματς - Πρωθυπουργός Ν. Αφρικής (1946)
Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αφρικής, Γιαν Σματς, βρέθηκε στη Βουλή στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 1946.
Η οδός «Γιαν Σματς» στο κέντρο της Αθήνας
Υπήρξε φίλος της βασίλισσας Φρειδερίκης και ήδη από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η ελληνική κυβέρνηση είχε φροντίσει να δώσει το όνομά του σε δρόμο στην καρδιά της Αθήνας, τη σημερινή «Βουκουρεστίου».
Για την τελετή ονοματοδοσίας της οδού, η εφημερίδα «Εμπρός», στο φύλλο της 10ης Σεπτεμβρίου 1946, έγραφε: «Την 11ην π.μ. χθες εγένετο η αποκάλυψις της εντοιχισθείσης πινακίδος επί της γωνίας των οδών Βουκουρεστίου και Τσώρτσιλ (πρώην Σταδίου) περί μετονομασίας της οδού Βουκουρεστίου εις οδόν Στρατάρχου Γιαν Σματς. Κατά την τελετήν παρέστησαν ο προεδρεύων της κυβερνήσεως κ. Γονατάς, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ι. Πιτσίκας, το Δημοτικόν Συμβούλιον και πολλοί βουλευταί. Τελευταίος προσήλθεν ο επιτετραμμένος της Νοτιοαφρικανικής Ενώσεων κ. Μπάουερ, όστις επευφημήθη ζωηρώς υπό του παριστασμένου πλήθους (...)»
Πώς περιέγραφε ο Τύπος την άφιξη του Γιαν Σματς στην Αθήνα
Στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 17 του μηνός, ο στρατάρχης πέρασε το κατώφλι της Βουλής. Η εφημερίδα «Καθημερινή» κάλυψε την άφιξή του στην Ελλάδα και την ομιλία του στη Βουλή, περιγράφοντας με γλαφυρότητα όσα έγιναν. «Ο Νέστωρ της Βρεττανικής Κοινοπολιτείας έδωσε χθες τας σοφάς του υποθήκας προς τους Ελληνας βουλευτάς», ήταν ο τίτλος της «Καθημερινής».
«…Ολα τα θεωρεία εγέμισαν από πολύ ενωρίς. Εις το διπλωματικόν θεωρείον ο Αγγλος πρεσβευτής κ. Νόρτον και ο Τούρκος κ. Ουναϊντίν εμοιράσθησαν τας πρώτας θέσεις. Εις άλλας όρθιοι οι πρεσβευταί της Αμερικής κ. Μακ Βη, της Γαλλίας κ.Ντε Βω Σαιν Συρ, του Καναδά κ. Λα Φλες, της Νοτίου Αφρικής κ.Τερόν. Ο στρατάρχης εισερχόμενος εν συνοδεία των Ελλήνων επισήμων και αξιωματικών του αγγλικού στρατού -φερόντων σκωτικήν στολήν- ήτο συγκεκινημένος αντικρύζων εξαιρετικώς θερμάς εκδηλώσεις από παντού. Αφήσας την μικράν ράβδον του και το καπέλλο του εις την έδραν εκάθησε εις το προεδρικόν εδώλιον. Εχαιρέτιζε δι’ υποκλίσεως κάθε φοράν που εχειροκροτείτο κατά την προσφώνησιν του προέδρου. Ηκουεν έπειτα με μεγάλην προσοχήν την μετάφρασιν της προσφωνήσεως, αναγιγνωσκόμενην με ιδιαιτέρως ευκρινή προφοράν από τον βουλευτή κ. Παπαδημητρίου», έγραφε το ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Μάλιστα, αναφέρεται και στην ένταση που ακολούθησε όταν ο Γιαν Σματς αναφέρθηκε στη φιλία που τον συνέδεε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
«…τον λόγον του στρατάρχου πρέπει να τον διαβάσουν και να τον ξαναδιαβάσουν οι Ελληνες για να αντλήσουν ό,τι χαρακτηρίζει την ανθρώπινην αρετήν: ανδρείαν, σύνεσιν, σωφροσύνην και δικαιοσύνην…», κατέληγε το ρεπορτάζ της εποχής.
Οι αρχηγοί κρατών που μίλησαν στη Βουλή: Ντουάιτ Αϊζενχάουερ - Πρόεδρος ΗΠΑ (1959)
Το ημερολόγιο έγραφε 14 Δεκεμβρίου 1959. Ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ έχει επιβιβαστεί στη βασιλική Rolls Royce και μαζί με τον βασιλιά Παύλο χαιρετά το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στους δρόμους για να τον προϋπαντήσει, χειροκροτώντας τον.
Ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και την επόμενη ημέρα, στις 15 Δεκεμβρίου 1959 βρέθηκε στη Βουλή, από όπου απευθύνθηκε στους Έλληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό. «Η παρούσα Κυβέρνησίς σας και οι ηγέται της, ο διακεκριμένος Πρωθυπουργός σας, δημιουργούν ένα σύνολον επιτευγμάτων, τα οποία καθιστούν τούτους αξίους διαδόχους των ενδόξων προγόνων των».
Σύμφωνα με το Σαν Σήμερα, στη συνέχεια συναντήθηκε με τον βασιλιά Παύλο στα Ανάκτορα, παρουσία του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στο κοινό ανακοινωθέν, αφού διατρανώνεται η πίστη των δύο χωρών στον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, αναφέρονται και τα εξής: «Ο Έλλην πρωθυπουργός εξέφρασε την βαθείαν του εκτίμησιν δια την αναληφθείσαν υπό του Προέδρου Αϊζενχάουερ μεγάλην προσπάθειαν υπέρ της ειρήνης. Αμφότεροι συνεφώνησαν επί της ανάγκης όπως επιδιωχθή η εδραίωσις της παγκοσμίου ειρήνης κατά τρόπον εγγυώμενον την ανεξαρτησίαν όλων των εθνών και την ελευθερίαν του ατόμου. Αντηλλάγησαν απόψεις αφορώσαι τας περιοχάς του Κόσμου, αίτινες ιδιαιτέρως ενδιαφέρουν την Ελλάδα. Ελήφθη μετά προσοχής υπ’ όψιν η ιδιάζουσα θέσις αυτής εις τα Βαλκάνια. Ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ, αναγνωρίζωντας ειδικός οικονομικός συνθήκας υφ’ ας τελεί η Ελλάς, εξέφρασε τον θαυμασμόν του δια την συντελουμένην εν Ελλάδι πρόοδον και επεβεβαίωσεν εκ νέου το ενδιαφέρον του αμερικανικού λαού δια την ασφάλειαν και την οικονομικήν ανάπτυξιν της Ελλάδος...»
Οι αρχηγοί κρατών που μίλησαν στη Βουλή: Σαρλ Ντε Γκωλ - Πρόεδρος Γαλλίας (1963)
Στις 17 Μαΐου 1963 ο πρόεδρος της Γαλλίας, Σαρλ Ντε Γκωλ, αποβιβάζεται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Εκεί τον περιμένει το βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής με τη σύζυγό του, καθώς και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι εικόνες από το αρχείο της ΕΡΤ καταγράφουν το κλίμα υποδοχής και τις τιμές υπό τις οποίες έγινε η άφιξή του στην Ελλάδα. «Η θερμοτάτη υποδοχή που του επεφύλαξε ο λαός των Αθηνών, εστάθη ασφαλώς αξία του ήρωος μαχητού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και σημερινού προμάχου της Ειρήνης», αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εποχής.
Την επομένη της άφιξής του στην Ελλάδα θα βρεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για να απευθύνει ομιλία. «Αυτή τη χώρα που η πολιτική της ζωή είναι τόσο δαντελωτή όσο κι οι ακρογιαλιές της και τόσο ανάγλυφη όσο ο ορίζοντας των βουνών της, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατορθώνει να την κυβερνήσει», είχε πει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.
Οι αρχηγοί κρατών που μίλησαν στη Βουλή: Τζορτζ Μπους - Πρόεδρος ΗΠΑ (1991)
Αρκετά χρόνια μετά την επίσκεψη του προέδρου Αϊζενχάουερ, το 1991, ο Τζορτζ Μπους, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, θα μιλήσει στις 18 Ιουλίου στη Βουλή των Ελλήνων. Η άφιξή του στην Αθήνα καλύφθηκε λεπτομερώς από τα ιδιωτικά κανάλια που πριν από λίγα χρόνια είχαν μπει στο τηλεοπτικό τοπίο.
Στο αεροδρόμιο, όπως θα δείτε στα πλάνα του Ant1, τον περίμενε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο Τζορτζ Μπους και η σύζυγός του, Μπάρμπα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, δοκίμασαν και τα ντολμαδάκια της τότε Πρώτης Κυρίας, Μαρίκας Μητσοτάκη.
«Κανένας Αμερικανός δεν μπορεί να έρθει στην Αθήνα χωρίς να αισθάνεται ένα είδος ιερού δέους. Όλα όσα είναι οι Αμερικανοί, όλα όσα υποστηρίζουν, έχουν τις ρίζες τους εδώ, σε αυτή τη μεγάλη πόλη, σε αυτή τη μεγάλη χώρα, όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία», είχε πει ο Τζορτζ Μπους κατά την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων. Μία ομιλία που έκλεισε με τη φράση «Ζήτω η Ελλάς!»
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Κυπριακό, ενώ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να ικανοποιήσουν τις αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας. Είχε υποσχεθεί την εκμίσθωση δύο φρεγατών στην Ελλάδα και την επίσπευση της αποστολής 28 μαχητικών αεροσκαφών.
Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα.
Οι αρχηγοί κρατών που μίλησαν στη Βουλή: Νικολά Σαρκοζί - Πρόεδρος Γαλλίας (2008)
«Θέλω να σας προτείνω ένα καινούργιο σλόγκαν: Ελλάς - Γαλλία νέα συμμαχία», είχε τονίσει από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Νικολά Σαρκοζί το 2008, όταν ως πρόεδρος της Γαλλίας είχε επισκεφτεί επίσημα την Αθήνα.
Στις 6 Ιουνίου 2008, ο Νικολά Σαρκοζί βρέθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο και μεταξύ άλλων είχα αναφερθεί στις ρίζες που έχει στην Ελλάδα. «Όταν ο παππούς μου –τον οποίο λάτρευα- άφησε τη Θεσσαλονίκη –την οποία λάτρευε- , ήταν πολύ νέος και σίγουρα δεν φανταζόταν ποτέ ότι ο εγγονός του θα επέστρεφε μερικές δεκαετίες αργότερα στην Ελλάδα ως Πρόεδρος, μάλιστα, της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα μιλούσε στη Βουλή των Ελλήνων. Έχουμε στενούς οικογενειακούς, συγγενικούς - θα έλεγα - δεσμούς. Πόσες οικογένειες στη Γαλλία δεν έχουν ελληνικές ρίζες και όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη; Βέβαια, η Θεσσαλονίκη έχει ειδική θέση».
«Η Κύπρος ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οικογένεια της Ευρώπης», είχε αναφέρει σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γάλλος πρόεδρος εν μέσω χειροκροτημάτων, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Γαλλία, Ζήτω η νέα συμμαχία Γαλλίας - Ελλάδας».
Οι αρχηγοί κρατών που μίλησαν στη Βουλή: Δημήτρης Χριστόφιας - Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (2010)
Ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε μιλήσει επίσημα στη Βουλή των Ελλήνων στις 23 Νοεμβρίου του 2010. Η πρωτοβουλία για την ομιλία του Δημήτρη Χριστόφια στη Βουλή ανήκε στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Η ενότητα Κύπρου και Ελλάδας είναι γεγονός. Η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο είναι ζητούμενο», αλλά είναι απαραίτητη για να πετύχουμε την υλοποίηση του οράματος της επανένωσης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος χαρακτήρισε «ύψιστη τιμή το γεγονός ότι έχω σήμερα το προνόμιο να προσφωνήσω στη Βουλή των Ελλήνων» και μετέφερε «την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τη σθεναρή και ολόπλευρη υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην υπόθεση της Κύπρου».
O Πρόεδρος Χριστόφιας αναγνώρισε ότι ως «Κύπριοι διαπράξαμε λάθη που διευκόλυναν τα σχέδια των ξένων. Δεν αγαπήσαμε και δεν αγκαλιάσαμε όσο έπρεπε την κυπριακή ανεξαρτησία. Ορισμένοι στην ελληνοκυπριακή κοινότητα ακόμα και μετά το 1960 παρέμειναν προσκολλημένοι στο όραμα της Ένωσης, ενώ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα επικράτησαν ακραία στοιχεία που συνέχισαν να εργάζονται για τη διχοτόμηση. Ως Ελληνοκύπριοι καθοδηγηθήκαμε πολλές φορές από το συναίσθημα και όχι τη λογική. Δεν μετρήσαμε όσο έπρεπε τα πραγματικά δεδομένα στην Κύπρο και στην περιοχή μας. Κυνηγήσαμε το ευκταίο αλλά ανέφικτο και ενοχοποιήσαμε το εφικτό ως προδοσία», παρατήρησε ο κ. Χριστόφιας.
Όπως είχε πει τότε, το Κυπριακό θα λυθεί όταν η Τουρκία αποφασίσει επιτέλους να συμμορφωθεί με τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθών, με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. «Όσοι στο διεθνή χώρο, περιλαμβανομένων και εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δυσφορούν για την παράταση της εκκρεμότητας στην Κύπρο, θα έπρεπε να στραφούν προς την Τουρκία και να ασκήσουν την επιρροή και τις πιέσεις τους για να αλλάξει η τουρκική πολιτική και να ανοίξει έτσι ο δρόμος προς τη λύση», διεμήνυσε και πρόσθεσε στο ίδιο τόνο: «Αντί τούτου επιδεικνύουν ανοχή προς την κατοχική δύναμη, ενθαρρύνουν και στηρίζουν παράλογες θέσεις της τουρκικής πλευράς και επιχειρούν να ασκήσουν πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε καλός αγωγός πιέσεων. Οι πιέσεις, μας πεισμώνουν γιατί στοχεύουν να ευλογήσουν την αδικία».
Οι αρχηγοί κρατών που μίλησαν στη Βουλή: Φρανσουά Ολάντ - Πρόεδρος Γαλλίας (2015)
Στις 23 Οκτωβρίου 2015, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, γίνεται ο τρίτος Γάλλος πρόεδρος που απευθύνεται στη Βουλή των Ελλήνων.
«Αυτό που μας ενώνει είναι οι κοινές μας αξίες. Νιώθω συγκίνηση και αξιολογώ ποια είναι η τιμή που κάνετε στη χώρα μου που μιλώ στη Βουλή. Εδώ στην Αρχαία Αθήνα γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας και κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα» είπε ο Φρανσουά Ολάντ στην ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία είναι ένας αγώνας, δεν είναι κεκτημένο. Χρειάστηκε αγώνας για να εδραιωθεί. Είναι σημαντικό το ότι η Γαλλία μπόρεσε να σταθεί στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της. Στη δικτατορία η Γαλλία υποδέχτηκε καλλιτέχνες, πολιτικούς…»
Ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Σαρλ Ντε Γκωλ το 1963, αλλά και την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, το 1974, με το προεδρικό αεροσκάφος του τότε προέδρου Ντ’ Εστέν. «Η επίσκεψή μου στην Ελλάδα σήμερα, είναι να χαιρετίσω το δίδαγμα Δημοκρατίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που θέλει να κρατήσει την τύχη στα χέρια της. Η Δημοκρατία είναι ο διάλογος το ανοιχτό πνεύμα, η πρόοδος. Γι’ αυτό ο αγώνας για Δημοκρατία είναι ασταμάτητος».
Οι αρχηγοί κρατών που μίλησαν στη Βουλή: Μαχμούντ Αμπάς - Πρόεδρος Παλαιστίνης (2015)
Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, βρέθηκε στο βήμα της Βουλής στις 22 Δεκεμβρίου 2015. Τις ίδιες ημέρες, με μια ιστορική απόφασή της, η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, ενέκρινε το Σχέδιο Ειδικής Απόφασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την αναγνώριση της Παλαιστίνης.
Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είχε εκφράσει κατά την ομιλία του τη μεγάλη του «υπερηφάνεια που παρευρισκόμαστε σήμερα στο προπύργιο της ελληνικής δημοκρατίας. Εξ ονόματος του παλαιστινιακού λαού εκφράζω την ευγνωμοσύνη και ευαρέσκεια για το μεγαλειώδες βήμα στην ελληνική Βουλή που συμβάλλει στην περαιτέρω ίδρυση του κράτους της Παλαιστίνης. Η σημερινή απόφαση του ελληνικού λαού που είναι ένδειξη συμπαράστασης και υποστήριξης προς τον παλαιστινιακό λαό».
Με πληροφορίες από «Καθημερινή», «Σαν σήμερα» και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά ποιοι φορείς προχωρούν σε πληρωμές μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου
Αύριο η αντιπαράθεση πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών
Tι είπε για την Ζώη Κωνσταντοπούλου
Tι αναφέρει το ρεπορτάζ του πρακτορείου
Ένας πολύπλοκος γραφειοκρατικός μηχανισμός που κοστίζει ακριβά στους φορολογούμενους χωρίς ορατά αποτελέσματα μετά από δέκα χρόνια
Tι είπε για τις διεθνείς εξελίξεις
Σημείωσε παράλληλα ότι δεν θα μείνει ανεξάρτητη βουλευτής
Tι είπε για τα ελληνοτουρκικά
Με αφορμή τις επικείμενες παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα
Ποιες «εκπτώσεις» θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα για να πετύχει μια συμφωνία με την Τουρκία;
Θα περιλαμβάνουν «διαφορετική εκπαίδευση, ενδυμασία και νέες διαδικασίες».
Συνέντευξη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την αυτοβιογραφία του «Στον ίδιο δρόμο»
«Η κυβέρνηση βάζει κανόνες στους μικρούς, αλλά τρέμει απέναντι στους μεγάλους»
Η Υπουργός Οικογένειας παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό
Πρόκειται για τη μασκότ της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Κατά των Πλειστηριασμών
Είχε παρανόμως μεταβιβαστεί η άδεια σε τρίτο πρόσωπο
Η συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά του πρωθυπουργού από την Κρήτη
Προς «πάγωμα» μέχρι νεωτέρας οι αποφάσεις ασύλου για Σύρους
Τα στοιχεία των παραβατών θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για δύο χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.