Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για το φυσικό αέριο - Λήγει το τελεσίγραφο της Ρωσίας
Ποιοι συμμετέχουν
Φυσικό αέριο: Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Ενέργειας για το τελεσίγραφο του Βλαντιμίρ Πούτιν για την πληρωμή σε ρούβλια.
Έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το φυσικό αέριο, καθώς αύριο (31/3) λήγει το τελεσίγραφο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για πληρωμές σε ρούβλια.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου. Σκοπός της σύσκεψης είναι η αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και Β Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, Δημήτρης Φούρλαρης, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστας Ξιφαράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Ιωάννης Κοπανάκης και εκπρόσωπος της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ.
Φυσικό αέριο - G7: Απορρίπτουν το τελεσίγραφο Πούτιν για πληρωμή σε ρούβλια
Η Ομάδα των Επτά (G7) μεγάλων οικονομιών συμφώνησε να απορρίψει την απαίτηση Πούτιν να πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, όπως δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας και Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ
Ο Χάμπεκ είπε στους δημοσιογράφους ότι «όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν πλήρως ότι αυτό (θα ήταν) μονόπλευρη και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων». Όπως ανέφερε ο Γερμανός υπουργός «η πληρωμή σε ρούβλια δεν είναι αποδεκτή και θα παροτρύνουμε τις εταιρείες που επηρεάζονται να μην ακολουθήσουν το αίτημα του Πούτιν».
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχοι από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συντονίσουν τη θέση τους και ότι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν επίσης παρόντες.
Πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την πληρωμή των συμβολαίων για την παροχή φυσικού αερίου σε ρούβλια.
Η Ρωσία δεν θα δέχεται πληρωμές για προμήθειες φυσικού αερίου σε δολάρια ή ευρώ, αλλά μόνο σε ρούβλια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass. «Αποφάσισα να εφαρμόσω ένα σύνολο μέτρων για την πληρωμή - ας ξεκινήσουμε από αυτό - για το φυσικό μας αέριο που παρέχεται στις λεγόμενες μη φιλικές χώρες, με ρωσικά ρούβλια το συντομότερο δυνατό», είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.