- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η αγορά Rafale, Belharra ψηφίστηκε στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία
Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση της χώρας, που προβλέπει την αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale και των φρεγατών Belharra.
Ευρεία πλειοψηφία εξασφάλισε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει τις συμβάσεις για τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.
Μητσοτάκης για Rafale, Belharra και τορπίλες - Το μήνυμά του για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αμυντική θωράκιση της χώρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η άμυνα της χώρας ο υπέρτατος σκοπός για τη ΝΔ» και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του.
«Μου έκανε πολύ εντύπωση η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνολικά στο ζήτημα το οποίο συζητούμε. Λέτε ναι στις φρεγάτες και τις τορπίλες, λέτε όχι στα Rafale. Όλα τα βάζετε σε κάποιο κοινοβουλευτικό μίξερ για να καταλήξουμε στο παρών. Αυτό είναι υπεύθυνη στάση αξιωματικής αντιπολίτευσης;» τόνισε.
«Καταψηφίσατε τη συμμαχία με τη Γαλλία, καταλαβαίνω ότι ετοιμάζεστε να καταψηφίσετε και τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, καταψηφίσατε τις συμφωνίες για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Να δώσετε μια διευκρίνιση για αυτό που άκουσα από τον εξάδερφό σας, τον κ. Γ. Τσίπρα ότι "η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός". Είναι έτσι; Επιμένετε ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Για αυτή την παράταξη η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός. Εκτός αν εννοούσατε κάτι τελείως διαφορετικό οπότε θα έχει την ευκαιρία ο εξάδελφός σας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις» ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις συμβάσεις για τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.