Πολιτικη & Οικονομια

Η αγορά Rafale, Belharra ψηφίστηκε στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία

Πώς ψήφισαν τα κόμματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλική φρεγάτα Belharra
Γαλλική φρεγάτα Belharra © YouTube

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση της χώρας, που προβλέπει την αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale και των φρεγατών Belharra.

Ευρεία πλειοψηφία εξασφάλισε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει τις συμβάσεις για τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra.

 Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Μητσοτάκης για Rafale, Belharra και τορπίλες - Το μήνυμά του για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αμυντική θωράκιση της χώρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η άμυνα της χώρας ο υπέρτατος σκοπός για τη ΝΔ» και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του.

«Μου έκανε πολύ εντύπωση η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνολικά στο ζήτημα το οποίο συζητούμε. Λέτε ναι στις φρεγάτες και τις τορπίλες, λέτε όχι στα Rafale. Όλα τα βάζετε σε κάποιο κοινοβουλευτικό μίξερ για να καταλήξουμε στο παρών. Αυτό είναι υπεύθυνη στάση αξιωματικής αντιπολίτευσης;» τόνισε.

«Καταψηφίσατε τη συμμαχία με τη Γαλλία, καταλαβαίνω ότι ετοιμάζεστε να καταψηφίσετε και τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, καταψηφίσατε τις συμφωνίες για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Να δώσετε μια διευκρίνιση για αυτό που άκουσα από τον εξάδερφό σας, τον κ. Γ. Τσίπρα ότι "η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός". Είναι έτσι; Επιμένετε ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Για αυτή την παράταξη η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός. Εκτός αν εννοούσατε κάτι τελείως διαφορετικό οπότε θα έχει την ευκαιρία ο εξάδελφός σας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις» ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις συμβάσεις για τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ