Πολιτικη & Οικονομια

Ο Στράτος Φαναράς θυμάται μια ιστορία για τον Κώστα Σημίτη

Η διαμάχη για τις ταυτότητες και η προσωπική επικοινωνία με τον Γερμανό φιλόσοφο Χάμπερμας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κώστας Σημίτης την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας
Ο Κώστας Σημίτης την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας © EUROKINISSI

Ο Στράτος Φαναράς μιλά για τον Κώστα Σημίτη, παρουσιάζοντας μια παλιά ιστορία από την περίοδο που είχε ξεσπάσει η διαμάχη για τις ταυτότητες.

Λεπτομέρειες από μια ιστορία για τον Κώστα Σημίτη, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας και βρισκόταν σε εξέλιξη η διαμάχη για το θρήσκευμα στις ταυτότητες, παρουσιάζει ο Στράτος Φαναράς. Στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μια παλιά ιστορία. Δε συνηθίζω να διηγούμαι ιστορίες από προσωπικές επαφές και συνεργασίες αλλά σήμερα λέω να παραβώ αυτήν τη συνήθεια για διδακτικούς λόγους. Είναι η εποχή της απάλειψης του θρησκεύματος από τις ταυτότητες και το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει με την καθοδήγηση της εκκλησίας μεταξύ των πιστών.

» Χτυπάει το τηλέφωνο μου και στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. "Θα ήθελα", μου λέει, "να έχω τη γνώμη σου για την έκταση και το βάθος που μπορεί να έχει αυτή η αντίδραση". Δίνουμε ραντεβού σε μια εβδομάδα και πηγαίνω στο Μαξίμου αρκετά μελετημένος και με στοιχεία.

» Κάποια στιγμή στη συζήτηση μας επικαλούμαι τον Γερμανό φιλόσοφο Χάμπερμας και τη δουλειά του περί συγκρότησης των κρατών-εθνών και τη σημασία των ατομικών νομιμοποιητικών εγγράφων (μεταξύ των οποίων βέβαια και οι ταυτότητες) για να επιχειρηματολογήσω ότι η σύγκρουση θα είναι σκληρή και μακρά.

» "Ναι, ξέρω Στράτο" μου απαντά. Τα συζητήσαμε την περασμένη εβδομάδα με τον Γιούργκεν αυτά, αλλά είμαι αποφασισμένος.

» "Α, δεν το ήξερα πρόεδρε ότι μιλάτε μαζί του" του λέω εντυπωσιασμένος, "από πότε;"
"Είμαστε φίλοι", μου απαντά, "από νεαροί". Αυτός ήταν ο Π/Θ μας…».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ