Πολιτικη & Οικονομια

Μεσίστια η ελληνική σημαία στη Βουλή για τη Φώφη Γεννηματά

Αναστέλλονται οι εργασίες στην Ολομέλεια για μια εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεσίστια η ελληνική σημαία στη Βουλή για τη Φώφη Γεννηματά που πέθανε σε ηλικία 56 ετών
Μεσίστια η ελληνική σημαία στη Βουλή για τη Φώφη Γεννηματά που πέθανε σε ηλικία 56 ετών © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πένθος στη Βουλή για τη Φώφη Γεννηματά, με την ελληνική σημαία να κυματίζει μεσίστια και τις εργασίες στην Ολομέλεια να αναστέλλονται για μια εβδομάδα.

Βαρύ είναι το κλίμα στη Βουλή μετά την είδηση ότι πέθανε η Φώφη Γεννηματά. Όπως φαίνεται και στις εικόνες που ακολουθούν η ελληνική σημαία κυματίζει στη Βουλή. Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, σε ηλικία 56 ετών.

Η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια στη Βουλή για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η ελληνική σημαία στη Βουλή κυματίζει μεσίστια για τη Φώφη Γεννηματά, η οποία πέθανε σε ηλικία 56 ετών
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Φώφη Γεννηματά: Αναστολή εργασιών στη Βουλή σε ένδειξη πένθους για τον θάνατό της

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, οι εργασίες στο ελληνικό Κοινοβούλιο αναστέλλονται για μια εβδομάδα σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Στην Ολομέλεια επρόκειτο σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 να συζητηθεί το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, ωστόσο, ανακοινώθηκε η αναστολή των εργασιών στη Βουλή.

«Η σημερινή συνεδρίαση ξεκινάει και τελειώνει υπό την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης του θανάτου της Φώφη Γεννηματά προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και διακεκριμένης κοινοβουλευτικής. Η θλίψη και η συντριβή - αντιπροσωπεύει τη θλίψη και τη συντριβή πιστά σύσσωμου του ελληνικού λαού- μας κάνει να αποφασίζουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών για μια εβδομάδα ως ελάχιστο σεβασμό στη μνήμη της» είπε αρχικά ο κ. Τασούλας, ανακοινώνοντας ότι με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «συμφωνήσαμε ώστε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτήν την εβδομάδα και με κόμματα συμφωνήσαμε να παγώσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Όπως επεσήμανε ο κ. Τασούλας, «η Βουλή γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου ενώ την ίδια στιγμή λουλούδια είχαν τοποθετηθεί στο έδρανο που καθόταν η κυρία Γεννηματά». Ο Πρόεδρος της Βουλής, μέσα σε ένα ιδιαίτερο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας η οποία θα αφιερωθεί «για να τιμήσουμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού, άξιας γυναίκας, αφοσιωμένης μητέρας, αγαπητής συναδέλφου και μιας πολιτικού που παρά την τεράστια δοκιμασία υγεία που αντιμετώπισε τολμώ να πω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις».

Ο πολιτικός κόσμος είναι συγκλονισμένος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Μεταξύ άλλων το «αντίο» του ΠΑΣΟΚ στη Φώφη Γεννηματά αναφέρει: «Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ