- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δημοσκόπηση Alco: Σταθερά πρώτη η ΝΔ με 10.1%
Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας- ανησυχία για οικονομία
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO είναι η αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας, η ανησυχία για την οικονομία και η σταθερή πρωτιά ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Την μεγάλη αποδοχή των Ελλήνων πολιτών της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία επιβεβαιώνει η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Παράλληλα η ΝΔ διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 10,1%.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αναφορικά με το πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64% ενώ αρνητική άποψη έχει μόλις το 24% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, οι πολίτες εκφράζουν σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία αν χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Στη σχετική ερώτηση 40% απαντά «σίγουρα ναι» ενώ 32% απαντά «μάλλον ναι» και μόλις 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.
Απαντώντας αναφορικά με την αρνητική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνογαλλική συμφωνία, αυτή αξιολογείται αρνητικά από το 55% των ερωτηθέντων και θετικά από το 23% ενώ ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κρίνει θετικά τη συμφωνία και αρνητικά την επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την καταψηφίσει στη Βουλή.
Ανησυχία για την οικονομία
Στη δημοσκόπηση της ALCO καταγράφεται, παράλληλα, η ανησυχία των πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, 68% απαντά «δύσκολα«, 13 λέει ότι «δεν θα μπορέσει« και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα». Επιπλέον, 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν», 34% τα θεωρούν «λανθασμένα» και μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.
Παραμένει διψήφια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της σε διψήφια διαφορά καθώς καταγράφει ποσοστό 35% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24.9%. Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν άνοδο της τάξης του 1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Τρίτο παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4%. Στη βουλή φαίνεται να μπαίνει εκ νέου το ΜέΡΑ25 που καταγράφει ποσοστό της τάξης του 4,1%.
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός καθώς 37% απαντά ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ενώ 24% λέει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.