Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ

«Από το 1952 το ΝΑΤΟ βρίσκεται στην καρδιά της αρχιτεκτονικής της Ασφάλειας και της 'Αμυνας της Ελλάδας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης © ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα παραμένει ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος» που στηρίζει εμπράκτως τις δεσμεύσεις της, επενδύοντας στον τομέα της 'Αμυνας και «υποστηρίζοντας τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό του, κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στην Αθήνα.

«Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, «τιμούσαμε τις συμμαχίες μας. Από το 1952 το ΝΑΤΟ βρίσκεται στην καρδιά της αρχιτεκτονικής της Ασφάλειας και της 'Αμυνας της Ελλάδας».

«Η δύναμη του ΝΑΤΟ εδράζεται στις αξίες και τις αρχές του. Ενότητα, αλληλεγγύη και σεβασμός στη Δημοκρατία και τους νόμους» είπε ο πρωθυπουργός. «Σήμερα, το διεθνές περιβάλλον ασφάλειας εξελίσσεται ταχύτατα και συχνά με τρόπο αναπάντεχο. Αυτό αποτελεί πρόκληση για τη στρατηγική σταθερότητα των περασμένων δεκαετιών».

«Το 2021 σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο για το ΝΑΤΟ. Η ατζέντα 2020 - 2030 δίνει τον τόνο. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι σύνθετες. Καμία χώρα δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη της. Είναι κρίσιμη η συνεργασία όλων μας. Και η συνεργασία συνεχίζει να ορίζει τη Συμμαχία μας» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ «για τις προσπάθειες που κατέβαλε για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου» ενώ ανέφερε ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση «που είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους».

Στην αναθεώρηση του στρατηγικού πλαισίου της Συμμαχίας, στάθηκε στο χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Τόνισε ότι για το ΝΑΤΟ είναι απαραίτητη η υιοθέτηση ενός πακέτου για την 'Αμυνα που θα αποτελείται από «ανθεκτικότητα, διατήρηση της τεχνολογικής αιχμής, συνεργασίες και μια φιλόδοξη προσέγγιση στην κλιματική αλλαγή».

«Οφείλουμε να αντιδρούμε άμεσα στις προκλήσεις. Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν έχουν υπερθεματίσει το πόσο σημαντικό είναι για τη Συμμαχία να μπορεί να αποφασίζει γρήγορα και να προσαρμόζεται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης».

«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας» επισήμανε και πρόσθεσε ότι η χώρα μας «χτίζει γέφυρες σταθερότητας» ενώ «ως σύμμαχος θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ