- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Συρίγος: Πάνω από το μέσο όρο οι εμβολιασμοί φοιτητών
Στο 70% το ποσοστό εμβολιασμού στο ΕΜΠ
Άγγελος Συρίγος: Ποιο το ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών - Τα εργαλεία που δίνονται στις πρυτανικές αρχές ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Πάνω από το μέσο όρο της χώρας βρίσκεται ο αριθμός των φοιτητών που έχει εμβολιαστεί, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Όπως είπε ο κ. Συρίγος, σε ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το ποσοστό εμβολιασμού είναι περίπου στο 70% και τείνει να αγγίξει ποσοστά ανοσίας αγέλης. Για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται στην είσοδο των πανεπιστημίων και πως η κυβέρνηση θα προσφέρει εργαλεία στις πρυτανικές αρχές για να το πράξουν και εάν χρειαστεί θα διατεθεί ακόμα και προσωπικό.
Κεραμέως για ΑΕΙ: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο
Εχθές, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε την ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων σε κάθε πανεπιστήμιο.
Μιλώντας στο OPEN για τη λειτουργία των ΑΕΙ, η υπουργός σημείωσε ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης» και συμπλήρωσε πως «για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος».
Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, σημειώνοντας ότι «το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη. Πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα».
Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολικό τμήμα ακολουθούν τη διεθνή τάση σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test. Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.