Πολιτικη & Οικονομια

Μίνι ανασχηματισμός: Στις 13:00 η ορκωμοσία των νέων υπουργών

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χώρος ορκωμοσία των νέων υπουργών - μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο χώρος που γίνεται η ορκωμοσία των νέων υπουργών - μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο © EUROKINISSI

Μίνι ανασχηματισμός: Σήμερα η ορκωμοσία των νέων υπουργών παρουσία Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη - Ποιοι υπουργοί θα ορκιστούν

Στις 13:00 σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης, μετά τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώπιον της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα τελεστεί η ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο των: 

  • Χρήστος - Γεώργιος Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας,
  • Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό,
  • Ιωάννης Οικονόμου ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και
  • Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει (13/8), μετά τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος υπήρξε έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο βουλευτής Φθιώτιδος, Γιάννης Οικονόμου, αναλαμβάνει τη θέση από την οποία είχε παραιτηθεί ο Χρήστος Ταραντίλης τον περασμένο Φεβρουάριο. Τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου είχε αναλάβει η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία παραμένει αναπληρώτρια. 

Ποιος είναι ο Γιάννης Οικονόμου

Γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλά Αγγλικά. Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα και μέχρι σήμερα συμμετέχει στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές).

Από το 2013 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει, σε τιμητική θέση, στο ψηφοδέλτιο Β’ Αθηνών της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες. Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής τροφίμων.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ