Πολιτικη & Οικονομια

Μια σύντομη θέση για τη ΔΗΜΑΡ

20527-106352.jpg
Λευτέρης Κουσούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72506-145959.jpg

Θλίψη προκαλεί η ΔΗΜΑΡ. Θλίψη, όμως τα συναισθήματα δεν μας βοηθούν να κατανοήσουμε την πολιτική ουσία της περίπτωσης, όπως εξελίσσεται.

Η ΔΗΜΑΡ διεκδίκησε μια θέση και ένα ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας στην φάση της κρίσης. Και διεκδίκησε μάλιστα και κάτι ακόμη περισσότερο και ακόμη πιο ουσιώδες: την ηθική έννοια της ευθύνης. Και την ανάδειξη της πολιτικής σημασίας αυτής της στάσης. Η ΔΗΜΑΡ δεν άντεξε να πορευτεί στο ναρκοπέδιο της πραγματικής ζωής. Εκεί που η ευθύνη δεν μπορεί να υπάρξει μόνο ως διακήρυξη, αλλά απαιτεί στρατευμένη, συνειδητή και επίμονη εναντίωση στο παλαιό. Αντί αυτού, η ΔΗΜΑΡ επιστρέφει στο παλαιό. Και όχι μόνο αυτό. Γίνεται εμπόδιο στην εξέλιξη.

Πρόκειται για μια πολιτική τραγωδία. Μας θυμίζει τη μεγάλη αλήθεια ότι η προσέλευση στην πολιτική είναι μια εκούσια προσέλευση στην τραγωδία. Ιδιαίτερα στις μέρες μας. Μέσα στη συνολική αυτή εξέλιξη, πρόσωπα διαφορετικά, ο καθένας με τον τρόπο του, ο Φώτης Κουβέλης, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, δεν μπόρεσαν…

Την ίδια στιγμή, πέρα από τη συμπάθεια ή τη θλίψη, η πολιτική και κοινωνική ζωή συνεχίζει τη δική της αδυσώπητη πορεία, σε μια αναμονή και σε μια πρόσκληση της επόμενης φάσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ