Πολιτικη & Οικονομια

Οι φυλές των αρνητών του εμβολίου

Μια «τυπολογία» εκείνων που δεν εμβολιάζονται με τίποτα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Emoticon με ιατρική μάσκα

Οι έξι φυλές αρνητών των εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό: Τα χαρακτηριστικά και ο τρόπος που αντιδρούν για να υποστηρίξουν τη στάση τους.

Γράφει ο Νάσος Κόκκινος


Ο Αντρέας Λασκαράτος (1811-1901) ήταν ένας επτανήσιος σατιρικός ποιητής και πεζογράφος, ο οποίος αφορίστηκε από την εκκλησία λόγω της κριτικής του στους ανθρώπους του κλήρου. Έγραψε, μεταξύ άλλων και το βιβλίο «Ιδού ο Άνθρωπος» περιγράφοντας γλαφυρά τους διάφορους ανθρώπινους χαρακτήρες όπως «ο αδιάκριτος» , «ο αντιρρητικός», «ο θεομπαίχτης», «ο άγνωμος» κλπ. Το βιβλίο αυτό ήταν και το έναυσμα για την παρακάτω τυπολογία. ελπίζοντας ότι η σύγχρονη καννιβαλιστική κοινωνία μας θα το δει με μεγαλύτερη επιείκεια από την Εκκλησία του προηγούμενου αιώνα.

1. Ο κλασικός

Ο κλασικός αντιεμβολιαστής είναι ένας σύγχρονος τύπος ανθρώπου (δεν υπήρχε στα παιδικά μας χρόνια) ο οποίος είναι εναντίον κάθε εμβολιασμού. Είναι γενικά καχύποπτος με την κλασσική ιατρική (εκτός αν τα βρει σκούρα) λάτρης της ομοιοπαθητικής, πιστεύει στην υγιεινή διατροφή, στα ενεργειακά συστήματα, στην οστεοπαθητική και στα βότανα. Είναι εναντίον των «χημικών», των πλαστικών και γενικά γοητεύεται αφάνταστα με κάθε είδους «οικολογικό προϊόν». Ο κλασσικός δεν εμβολιάζεται με τίποτα είναι φανατικός, δεν εμβολιάζει τα παιδιά του και φυσικά αποφεύγει να μεταφέρει τους υπερήλικες γονείς του για εμβολιασμό προβάλλοντας δικαιολογίες τύπου κόστος, απόσταση, καιρό κλπ. Οι «κλασσικοί» συνήθως προτιμούν να κάνουν παρέα μεταξύ τους και εντοπίζονται εύκολα με τις πρώτες κουβέντες που θα κάνεις μαζί τους. Δεν είναι επικίνδυνοι η επιθετικοί απλά σε κοιτάνε με συγκαταβατικότητα του τύπου ... πού να ξερε ο καημένος, ο αφελής!

2. Ο «φευγάτος»

Ο φευγάτος είναι μία παραλλαγή του κλασσικού αλλά πιο ευέλικτος. Γοητεύεται από την Ανατολή γενικώς (Ινδία, Κίνα, Βιετνάμ, Θιβέτ κλπ) λάτρης της φυσικής ζωής του διαλογισμού αλλά και της τεχνολογίας. Είναι γενικώς φυτοφάγος και δοκιμάζει ευχάριστα κάθε είδους φυτό... λατρεύει το σούσι. Είναι σχετικά κοσμοπολίτης και του αρέσουν τα ταξίδια ειδικά στους εξωτικούς προορισμούς. Εφόσον το ταξίδι του επιβάλλει εμβολιασμό το κάνει πρόθυμα. Επιρρεπής στις ιστορίες συνωμοσίας, της «πολιτικά ορθής» συμπεριφοράς, ψηφίζει κατά κανόνα αντισυστημικά και μάλλον αριστερούτσικα.

3. Ο ψεκασμένος

Ο ψεκασμένος είναι ειδική κατηγορία ατόμου με διανοητικό κόλλημα. Το «ψεκασμένος» βγαίνει από το ότι πιστεύει με σιγουριά ότι οι γραμμές των υδρατμών από τα αεροπλάνα στον αέρα είναι ψεκασμοί για τον έλεγχο της κοινωνίας. Φούλ συνωμοσιολόγος πιστεύει σε ό,τι γράφεται και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και φυσικά είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι το εμβόλιο περέχει το τσιπάκι του Μπίλ Γκέητζ γιά να ελέγξει την ανθρωπότητα. Ο ιός είναι προϊόν των εργαστηρίων και έχει διαδοθεί σκοπίμως. Το πρόβλημα με αυτόν είναι ότι δεν τον καταλαβαίνεις αμέσως φαίνεται νορμάλ μέχρι να ξεφουρνίσει την πρώτη μπαρούφα. Κλασική περίπτωση, έλληνας επιχειρηματίας που αφού πουλάει 70 εκατομμυρίων εμβόλια τον χρόνο από την φαρμακευτική του δηλώνει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο για να μην αλλοιωθεί το DNA του!

4. Ο «Αριστερός»

Είναι αριστερός, εμμονικός κομμουνιστής, ορκισμένος πολέμιος του καπιταλισμού και των πολυεθνικών που ψάχνουν ευκαιρία για να υποτάξουν τον λαό. Πιστεύει ότι η κανονικότητα δεν εξυπηρετεί τους στόχους της αριστεράς που θέλει αναταραχή για να επικρατήσει. Βρίσκει δικαιολογίες για να μην ακολουθήσει το κοπάδι και εμβολιαστεί με τα σκευάσματα των καπιταλιστών αλλά αν ερχόταν το SPUTNIK V στην Ελλάδα θα το έκανε ευχαρίστως.

5. Ο καχύποπτος

Είναι καχύποπτος. Δεν θέλει να πιστέψει ούτε τους κινδυνολόγους μα ούτε και τους καθησυχαστικούς. Αυτός δεν μπορεί να καταλάβει ότι η πιθανότητα να αρρωστήσει βαριά από τον ιό είναι μεγαλύτερη και σοβαρότερη από την πιθανότητα παρενεργειών (όπως η θρόμβωση) από το εμβόλιο. Περιμένει να δει τι θα κάνουν οι άλλοι για να βεβαιωθεί και λέει ότι θα το κάνει αργότερα. Βλέπει τηλεόραση με μανία και συλλέγει κάθε είδους πληροφορία από παντού αδυνατώντας να κάνει την οποιαδήποτε αξιολόγηση.

6. Ο γκράμπι  

Μοναδικό φαινόμενο στην χώρα μας οι άνω των 80, που είναι και οι πιο ευάλωτοι και η ομάδα με το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, να έχει 35% ανεμβολίαστους. Έχει μπερδευτεί από τις αντικρουόμενες πληροφορίες που ακούει και ανησυχεί κυρίως για τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις του εμβολίου (sic). Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι οι γέροι στην χώρα μας, αποτελούν σημαντικό εισόδημα για την οικογένεια τους που τους φροντίζει. Οι παραπάνω αντιεμβολιαστές προτιμούν να περιορίσουν τον «πολύτιμο» γέρο και την γριά στο σπίτι παρά να πάρουν το όποιο ρίσκο από τον εμβολιασμό. Εξ άλλου και ο γέρος δεν τους εμπιστεύεται γιατί φοβάται πως εποφθαλμιούν την κληρονομιά. Και φυσικά κάθε άλλος πιθανός συνδυασμός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ