Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Θα συζητήσουμε για εμβόλια σε παιδιά 12+ ετών»

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη ΄Σύνοδο
Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη ΄Σύνοδο © EUROKINISSI

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής

«Η Ελλάδα θα είναι τεχνικά έτοιμη να χρησιμοποιήσει το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια από τις αρχές Ιουνίου, πριν την επίσημη εφαρμογή του την 1η Ιουλίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.


«Εξέφρασα την ικανοποίησή μου που η πρότασή μου για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid έγινε αποδεκτή», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα δημιουργηθούν προσκόμματα από κράτη-μελή, κατά την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εξέφρασε, επίσης, την πρόθεση της Αθηνάς να συμμετάσχει στον διαμοιρασμό εμβολίων στις φτωχότερες χώρες και ανέφερε ότι θα ξεκινήσει με διμερείς συμφωνίες με τις γειτονικές μας χώρες, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, δήλωσε ικανοποιημένος από το ρυθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα ενώ είπε πως είναι θετικό που περισσότερα του ενός εμβόλια εγκρίνονται.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών είπε ότι «θα το συζητήσουμε για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό», ανέφερε.

Επίσης, σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων για το 2022 και το 2023, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό. «Αυτές τις δόσεις τις έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε ενώ εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσουμε στην Ελλάδα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας.

Τέλος, σχετικά με τις περαιτέρω κυρώσεις στη Λευκορωσία που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για «ισχυρή απάντηση, που έστειλε μήνυμα στο καθεστώς Λουκασέκνο ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές σε κανένα επίπεδο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ