Πολιτικη & Οικονομια

Lockdown: Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις για το SMS

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το lockdown που έχει επιβληθεί στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από το lockdown που έχει επιβληθεί στην Αθήνα © EUROKINISSI

Για το πότε θα φύγει από τις ζωές των πολιτών το SMS στο 13033 μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Για το SMS στο 13033 και το πότε θα το «αποχωριστούν» οι πολίτες μίλησε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως «μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες, όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Αναφέρθηκε δε και στη στήριξη της κυβέρνησης στην οικονομία, σημειώνοντας πως «39 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ακριβώς γιατί έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία».

«Δανειστήκαμε 22 δισεκατομμύρια ευρώ από το εξωτερικό, δηλαδή την ώρα που καθηλώνονταν τα εισοδήματα στη χώρα μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία από το εξωτερικό εισέρρευσαν 22 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της χώρας επειδή ακριβώς είχε αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» είπε, ακόμη.

Συνεχίζοντας επί του ιδίου ζητήματος σημείωσε πως από τον Ιούνιο του 2019 έως το Φεβρουάριο του 2021 επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα 25,7 δισεκατομμύρια ευρώ ιδιωτικών καταθέσεων, γεγονός που αποτελεί άλλη μία απόδειξη εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα, όπως είπε, έφυγαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών 28 δισεκατομμύρια ευρώ «κόκκινα» δάνεια.

Υπάρχει ώριμο έδαφος για να ξαναρχίσουν να δίνουν οι τράπεζες ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, εκτίμησε και τόνισε πως έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ) για να ωθήσουμε την οικονομία γρήγορα προς τα πάνω.

Καταλήγοντας επεσήμανε πως «η στήριξη των επιχειρήσεων συνεχίζεται και τον Μάιο και υπάρχει επαρκές δίχτυ προστασίας τόσο από το δικό μας υπουργείο, όσο και από το Οικονομικών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ