Πολιτικη & Οικονομια

Ellinikahoaxes: Ψεύδη Τσίπρα για πρωτιά της Ελλάδας σε θανάτους

Ψευδής ο ισχυρισμός που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ellinikahoaxes

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Τα ellinikahoaxes διαψεύδουν τον Αλέξη Τσίπρα: Όχι, η Ελλάδα δεν είναι πρώτη σε θανάτους στην ΕΕ.

Τα ellinikahoaxes.gr διέψευσαν τον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε αριθμούς θανάτων στην Ευρώπη. Ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα του Πάσχα, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μετά από έξι μήνες αποτυχημένου λοκντάουν και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε».

Ο ισχυρισμός αυτός περί αρνητικού ρεκόρ της Ελλάδας στους θανάτους από κορωνοϊό είχε διατυπωθεί σε άρθρο του Χρήστου Κάτσικα στην «ΕφΣυν», ενώ τον είχε διατυπώσει σε άρθρο του και ο Στέφανος Μάνος.

 

 

Τα ellinikahoaxes, αφού παραθέτουν τα σχετικά στοιχεία, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ισχυρισμός που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψευδής και σημειώνουν:

«Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στους θανάτους λόγω COVID-19 στην ΕΕ, αλλά αυτό αποκρύβεται με ''στατιστικές αλχημείες'', είναι ψευδής. Όλες οι κοινές μετρήσεις θανάτων COVID-19, συμπεριλαμβανομένης αυτής που το επίμαχο δημοσίευμα (σ.σ. της ΕφΣυν) αναφέρει ως ''πρωτιά'', καταγράφουν τη χώρα μας από την 7η μέχρι και την 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ. Επιπλέον, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος (σ.σ. της ΕφΣυν), η χρήση στατιστικών μεθόδων είναι απαραίτητη για την ορθή σύγκριση του απολογισμού των νεκρών της πανδημίας μεταξύ χωρών, καθώς παρατηρούνται μεγάλες δημογραφικές διαφορές που καθορίζουν τη θνησιμότητα της πανδημίας».

Πηγή: ellinikahoaxes.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ