- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Τα ποσοστά αποδοχής των εμβολίων έχουν εκτιναχθεί
Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ
Κυριάκος Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Τα ποσοστά αποδοχής των εμβολίων έχουν εκτιναχθεί.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ. «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που είστε σήμερα εδώ υπό το φως αυτών των διαφορετικών Ολυμπιακών Αγώνων και περιμένω με ενδιαφέρον να ακούσω τις σκέψεις σας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Όπως γνωρίζετε, έχουμε ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο αναφορικά με όλες τις διεθνείς δεσμεύσεις μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, καλωσορίζοντας τον κ. Μπαχ.
Αναφερόμενος παράλληλα στην πρόοδο και στην αποδοχή της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:
«Στην αρχή, όταν ξεκινούσαμε τη διαδικασία του εμβολιασμού, δεν είχαμε τα ίδια ποσοστά αποδοχής για τα εμβόλια που έχουμε σήμερα. Αλλά πλέον τα ποσοστά έχουν κυριολεκτικά εκτιναχθεί, καθώς έχουμε μια πολύ επαγγελματική διαδικασία εμβολιασμού και όλοι όσοι έχουν κάνει τα εμβόλιο είναι πολύ ικανοποιημένοι από τη συνολική εμπειρία».
Τόμας Μπαχ: Βλέπουμε φως στο τούνελ για τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο
«Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη θερμή σας υποδοχή. Θεωρώ πως η συνάντησή μας έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μπαχ. «Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε ήταν στην αρχή της πανδημίας και τώρα βρισκόμαστε ξανά προς το τέλος της. Βλέπουμε πλέον φως στο τέλος του τούνελ και σε ό,τι αφορά τους αγώνες στο Τόκιο. Από καρδιάς, συγχαρητήρια για την επέτειο των 200 χρόνων που γιορτάσατε την προηγούμενη εβδομάδα».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπαχ υπογράμμισε ότι ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ακριβώς για να υπογραμμιστεί η σύνδεση με τη Ελλάδα, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σημειώνεται επίσης ότι χθες το βράδυ, ο κ. Μπαχ έδωσε το «σύνθημα» για να ανάψουν τα φώτα στα εγκαίνια του νέου φωτισμού του Παναθηναϊκού Σταδίου ευχόμενος να «φωτίσουν το νέο πνεύμα του Ολυμπισμού».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπαχ συνεχάρη την Ελλάδα για την έγκαιρη πρόβλεψη ώστε να μη διακοπεί, λόγω της πανδημίας, η προετοιμασία των μελών της ελληνικής Oλυμπιακής Oμάδας ενόψει των αγώνων του Τόκιο. Ενημερώθηκε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη βαθιά ανανέωση που γίνεται πράξη στα διοικητικά όργανα των Ομοσπονδιών και επισήμανε ότι αυτό είναι σύμφωνο με τις αρχές της καλής διακυβέρνησης της ΔΟΕ.
Από ελληνικής πλευράς τονίστηκε, τέλος, η απόλυτη προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στην τήρηση του Παγκόσμιου Κώδικα Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA)
Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εξέλιξη του έργου του Ελληνικού
Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τον ιδρυτή του σε ειδική εκδήλωση στο Καλέντζι Αχαΐας
Απόφαση Παπασταύρου για υπαγωγή νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα
Με τον νέο Κανονισμό θεσπίζεται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
«Tα χαμηλότερα στρώματα της χώρας μένουν έρμαια της εξάρτησης από την εκάστοτε κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου και τι όχι
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα
16 χρόνια από την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Ένα διοικητικό λάθος 20 ετών βαφτίστηκε "πολιτικό σκάνδαλο"»
Έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια
«Δεν ξαναγράφετε η ιστορία κ. Πιερρακάκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη παρέμβασή του στη Βουλή
Κάνει λόγο για «δόλια κίνητρα και μια γνωστή συνταγή»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε «πυρά» κατά της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει «μπερδεμένος» από τα όσα άκουσε
Επιτέλους θα μιλήσουμε για τις ανισότητες και τα χρέη;
Τι δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την αμνηστία πολιτικών εγκλημάτων
Στο διεθνές συνέδριο «Shaping the Future of Shipping», ο υπουργός Ναυτιλίας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται από τη σημερινή μας εικόνα» τόνισε ο βουλευτής
«Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας, ούτε θα υποσχεθούμε περισσότερα, λόγω δημοσκοπήσεων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.