- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη- Μακρόν - Τι συζήτησαν
Σε λίγες ημέρες η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Τηλεφωνική συνομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη - Εμανουέλ Μακρόν - Η συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα Δευτέρα (22/3) ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επικείμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου, τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και για την πανδημία του κορωνοϊού.
Παράλληλα, Μητσοτάκης και Μακρόν αναφέρθηκαν στις ιστορικές, συμμαχικές σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, που παρέμειναν αταλάντευτες στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και αναδεικνύονται τις ημέρες αυτές των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.
Ο Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την Παρασκευή την επίσκεψή του στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου, λόγω της δύσκολης επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η Γαλλία. Άλλωστε, ανακοινώθηκε η επιβολή αυστηρού lockdown στο Παρίσι και σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας. Τη Γαλλία θα εκπροσωπήσει η Φλοράνς Παρλί, υπουργός Άμυνας, καθώς θα βρεθεί στην Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.