- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
AstraZeneca - Κικίλιας: Συνεχίζεται η χορήγηση του εμβολίου
«Η χώρα θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του ΕΜΑ»
Κορωνοϊό - Βασίλης Κικίλιας: Εμπιστευόμαστε τον ΕΜΑ, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca.
Ξεκάθαρος ότι η χώρα θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του ΕΜΑ σε ότι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
«Συνιστώ ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως με αυτό το εμβόλιο και έχουν βρεθεί περίπου 37 περιστατικά», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.
«Δεν αναστέλλονται εμβολιασμοί, εμβολιαζόμαστε με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον ΕΜΑ μέχρι να πει κάτι άλλο», τόνισε.
Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι «από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών και των εμβολίων μέχρι και σήμερα εμπιστευόμαστε έναν θεσμό. Έναν πολύ σοβαρό οργανισμό, τον EMA. Αυτός έχει δώσει όλες τις αδειοδοτήσεις για όλα τα εμβόλια που χορηγούν οι ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του. Ο ΕΜΑ πουθενά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σχετική τέτοια οδηγία, αντιθέτως, και χθες (Δευτέρα) βράδυ σε ανακοίνωσή του μίλησε υπέρ του εμβολιασμού».
Δερμιτζάκης: Η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει τα εμβόλια
Για εντελώς αντιπαραγωγικό πολιτικό παιχνίδι γύρω από την AstraZeneca έκανε λόγο ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Συνεχώς προκύπτουν στοιχεία τα οποία απορρίπτονται μετά», εξήγησε και κάλεσε τον κόσμο να ηρεμήσει αφού οι αριθμοί περιστατικών με παρενέργειες είναι «πολύ μακριά για να δικαιολογούν ακόμη και την ανησυχία, πόσο μάλλον και την αναστολή των εμβολιασμών».
Ο ΕΜΑ και ο ΠΟΥ είχαν δώσει μια πρώτη εικόνα και άποψη που καθησύχαζε πλήρως, πρόσθεσε, λέγοντας πως η δεύτερη εκτίμηση επί του εμβολίου, την οποία καλούνται να κάνουν δεν μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό.
Επομένως σύμφωνα με τον καθηγητή η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με το AstraZeneca αφού ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει έστω μια λίγο μεγαλύτερη πιθανότητα παρενεργειών, οι αριθμοί είναι τόσο μικροί που κυμαίνονται στα επίπεδα των αλλεργικών αντιδράσεων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.