- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα «Αστέρια Γλυφάδας» γίνονται πολυτελές θέρετρο - Τι προβλέπεται
Στα 60 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης
Ένα βήμα πιο κοντά η ανάπλαση στα «Αστέρια Γλυφάδας» μετά το «πράσινο» φως από το Κεντρικο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.
Ένα βήμα πιο κοντά στο να υλοποιηθεί το σχέδιο για να γίνουν πολυτελές θέρετρο τα Αστέρια Γλυφάδας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα έγινε με την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση.
Το Κεντρικο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής άναψε το «πράσινο» φως στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αδειοδοτήσεις του έργου που αφορά στην ανάπλαση που προωθείται στα Αστέρια Γλυφάδας. Είχε προηγηθεί η έγκριση από το ΚΑΣ και η υπαγωγή της επένδυσης στο πρόγραμμα επιδότησης «Γενική Επιχειρηματικότητα» του Υπουργείου Ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι οι βασικές εργασίες για τις υποδομές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται. Σύμφωνα με το πλάνο, οι πρώτες υποδομές εστίασης και ψυχαγωγίας αναμένεται να είναι έτοιμες για το κοινό μέσα στο καλοκαίρι.
Την ανάπλαση στα «Αστέρια Γλυφάδας» έχει αναλάβει η Grivalia Hospitality. Η ανάθεση της εργολαβίας έχει γίνει στη «Μυτιληναίος». Η επένδυση, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 271,7 στρεμμάτων (234, 2 στρέμματα χωρίς το τμήμα αιγιαλού παραλίας). Η συμφωνία για τη μίσθωση του χώρου ολοκληρώνεται το 2081.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανάπτυξη ενός 5άστερου ξενοδοχείου, με 400 κλίνες. Δημιουργούνται επίσης 115 πολυτελή δωμάτια, 12 σουίτες, 14 τουριστικές κατοικίες, 2 εστιατόρια, ένα κέντρο spa, ένας εκθεσιακός χώρος και κέντρα αναψυχής για παιδιά και εφήβους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη φύτευση πρασίνου, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, την προώθηση της ηλεκτροκίνησης (σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα) και τη μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση, όπως και τη χρήση υλικών φιλικών στο περιβάλλον. Παράλληλα, προβλέπονται ποδηλατόδρομοι και ειδικές διαδρομές για περίπατο.
Σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της επένδυσης, το ποσοστό κάλυψης της έκτασης με κτίρια και υποδομές δεν θα ξεπερνά το 1% επί του συνολικού ακινήτου.
Αστέρια Γλυφάδας - Το έργο που αλλάζει την Αθηναϊκή Ριβιέρα - Δείτε εικόνες από τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.