- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποιο είναι το μηνιαίο κόστος ενός καθολικού lockdown στην Αττική
Χρ. Σταϊκούρας: Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να το αντιμετωπίσει
Χρ. Σταϊκούρας: Ανω των 3 δισ. ευρώ θα είναι το μηνιαίο δημοσιονομικό κόστος από ένα καθολικό lockdown στην Αττική
Ανω των 3 δισ. ευρώ θα είναι το μηνιαίο δημοσιονομικό κόστος από ένα καθολικό lockdown στην Αττική, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το όποιο κόστος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός είπε ότι «τώρα το κόστος με τα υφιστάμενα μέτρα είναι στα 2,5 δισ. ευρώ», επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση κάνει «συνετή διαχείριση πόρων» ώστε να κρατήσει δυνάμεις για κάθε ενδεχόμενο. Για αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση μπορεί να καλύπτει μέρος των απωλειών όσων πλήττονται από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά δεν είναι δυνατό να καλύψει το σύνολο των απωλειών. Υπεραμύνθηκε δε των επιλογών του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την επαρκή στήριξη τομέων της οικονομίας, λέγοντας ότι οι δράσεις είναι σε πολλές περιπτώσεις πιο γενναιόδωρες από αντίστοιχες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Υπενθύμισε, πάντως, ότι η χώρα είναι ακόμη σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και άρα έχει τη «Δαμόκλειο σπάθη» των ελλειμμάτων και του χρέους.
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επίσης:
- Δεν υπάρχει στο τραπέζι σκέψη για να δοθεί νέα παράταση, ούτε υπάρχει σενάριο για στοχευμένες μειώσεις ή διευκολύνσεις στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η προθεσμία για τα οποία είναι η 26η Φεβρουαρίου.
- Οι όποιες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα αφορούν στα χαμηλά στρώματα. Όμως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην αναθεωρηθούν εφέτος οι αντικειμενικές αξίες. «Ο ΕΝΦΙΑ θα ακολουθήσει τις νέες τιμές στις αντικειμενικές αξίες αν ολοκληρωθούν φέτος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
- Θα αποφασιστεί όταν υπάρχουν και εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα για τις συναλλαγές την περίοδο της πανδημίας, η πιθανότητα να μην ισχύσει εφέτος η υποχρέωση για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε ύψος τουλάχιστον 30% του εισοδήματος.
- Δεν υπάρχει πρόθεση για αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης λόγω των μειωμένων εισοδημάτων όσων πλήττονται από την οικονομική κρίση. Αντιπαρέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 21 εκατ. ευρώ, με τα 11 εκατ. ευρώ να αφορούν σε νοικοκυριά. Σχετικά με την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, παρέπεμψε στο καλοκαίρι, όταν και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
- Θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα η ρύθμιση για τις επιταγές που σφραγίστηκαν μέσα στον Ιανουάριο και πριν τη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση στην πληρωμή τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.