- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Τσίπρας: Αναλώνεστε σε άστοχες και μακάβριες στατιστικές
Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για αυταρέσκεια και αυτοϊκανοποίηση
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού
Eυθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας επέρριψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα ζει εδώ και 11 μήνες κάτω από τη βαριά σκιά της πανδημίας. Έχουμε φτάσει σε έναν πολύ υψηλό αριθμό απωλειών. Απαιτεί από όλους μια νέα συνείδηση συλλογικότητας και αλληλεγγύης», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.
«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και αναμένεται ένα τρίτο κύμα πανδημίας. Aν δεν προετοιμαστούμε θα δούμε τα λάθη, τις αβελτηρίες, τις παραλείψεις που οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη», δήλωσε.
«Το κακό δεν πρόκειται να περάσει αν δεν κάνουμε κάτι εμείς γι’ αυτό», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Αν η κυβέρνηση, που έχει την κύρια ευθύνη για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται, δεν συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν σε ζωές οι ιδεοληψίες που την καθοδηγούν, η αλαζονεία της εξουσίας που τη διακρίνει, η άρνησή της να ακούσει, να συζητήσει, να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας, των γιατρών, της αντιπολίτευσης, και όσων δίνουν τη μάχη της ζωής, δεν πρόκειται να πάμε καλύτερα».
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «εάν η βασική σας διαπίστωση είναι πόσο επιτυχημένη ήταν η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούμε να βρούμε μια κοινή βάση».
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναλώνεται σε άστοχες και μακάβριες στατιστικές. «Είμαστε δυόμισι μήνες σε σκληρό lockdown. 4,500 οικογένειες θρηνούν τους ανθρώπους τους. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θρηνούν τον πατέρα, τη μητέρα, τη γιαγιά, τον παππού, τον συγγενή. Είναι συγκλονιστικό», είπε και πρόσθεσε ότι «οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι».
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αυταρέσκεια και αυτοϊκανοποίηση «στην οποία», όπως είπε, «σας βυθίζουν όλο και πιο πολύ όσοι θέλουν να σας κρατούν εξαρτημένο από την επικοινωνιακή τους προστασία. Δεν εννοείτε να κατανοήσετε, ότι για να διορθώσετε πράγματα, πρέπει να παραδεχτείτε λάθη και παραλείψεις. Για σας δεν υπάρχει αυτή η τακτική. Δεν έχετε κάνει λάθη. Υπάρχουν ευθύνες όλων των άλλων και όχι δικές σας», συμπλήρωσε.
Σχετικά με τους εμβολιασμούς ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. «Όλα χύμα. Όλα στην τύχη. Το μόνο που δεν ήταν στην τύχη ήταν το πόσο έγκαιρα οργανώσατε τον εμβολιασμό των δικών σας στελεχών και των οικογενειών τους. Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν, καταλαβαίνουν, ότι έχετε χάσει τον έλεγχο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Επειδή έχει αλλάξει 2-3 κόμματα δεν σημαίνει πως είμαστε όλοι ίδιοι»
Έκανε συζητήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα
«Την καθυστέρηση εφαρμογής για τον υπολογισμό των τόκων, την πληρώνει ξανά ο δανειολήπτης»
Η έκφραση που προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου της ΝΔ
Ο υπουργός Επικρατείας θέτει 10 ερωτοαπαντήσεις για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και στον ρόλο του κράτους
Ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ
Τι αναφέρει ο βουλευτής Κέρκυρας
«Κουίζ για τον Νίκο Φαραντούρη - για όσα αισχρά είπε σήμερα στην Αλεξάνδρα Σδούκου»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταγγέλλει τον Φαραντούρη για σεξιστική επίθεση
Tι είπε για την υποψηφιότητά του
Η Τράπεζα της Ελλάδας εφιστά την προσοχή των πολιτών για να μην πέσουν θύματα σε νέα απάτη με ΑΙ
Όσα είπε ο υπουργός Υγείας για το ιστορικό λειτουργίας του ιατρείου στο Κολωνάκι, όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Ζητά την αποπομπή του από το ΠΑΣΟΚ
Στήριξη στα νοικοκυριά για το ενεργειακό κόστος, με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές
«Το ΠΑΣΟΚ είχε θεσπίσει ειδικό σώμα 138 εκπαιδευμένων ελεγκτών»
Στο 18% η επιρροή Σαμαρά - Τι δείχνει η μέτρηση για ενδεχόμενο κόμμα Κασιδιάρη
Η βασική διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες, ενώ προβλέπεται δυνατότητα παράτασης
Μία ημέρα μετά την πολιτική κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.