- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ευαγγελισμό
Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό: Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα την ώρα του εμβολιασμού του
«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, να αισθάνονται ανασφάλεια από τις πράξεις και κυρίως από τις εγκληματικές παραλείψεις τους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «δεν έχουν όμως κανέναν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό.»
Ειδικότερα, στις δηλώσεις του μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το εμβόλιο είναι ένα όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, τον ιό», για να σχολιάσει πως «μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα γρήγορα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες», όμως, «δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα». Διότι, όπως προσέθεσε, «οι δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μιας ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι το επόμενο φθινόπωρο...». Συνεπώς, σημείωσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, «το σημαντικό αυτό όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη, δεν είναι ικανό από μόνο του για να μας προστατέψει από ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες».
Κατόπιν αυτών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «έχοντας τη γνώση των δέκα πρώτων μηνών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης να ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κινείται ταυτόχρονα προκειμένου: να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών, να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου ώστε να έρθουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση στα τεστ ώστε να υπάρχει σκανάρισμα του πληθυσμού, να ενισχύσει όλα αυτά τα πιλοτικά και πειραματικά προγράμματα φαρμακευτικών αγωγών γιατί το ζήτημα είναι να σώσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε, μέσα στις ΜΕΘ και έξω απ' αυτές, που θα μολυνθούν από τον ιό ενόσω θα τρέχει το πρόγραμμα του εμβολιασμού».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «χρειάζεται λοιπόν σοβαρότητα και υπευθυνότητα», σχολιάζοντας ότι «δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση που θέλει να στήσει επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίου». Χρειάζεται, είπε, «υπευθυνότητα και σχέδιο το οποίο απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενίσχυση κυρίως των ευπαθών ομάδων και σκανάρισμα του πληθυσμού με μαζικά δωρεάν τεστ».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε όλες και όλους «που ακόμα και σήμερα έχουν αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα απέναντι στον εμβολιασμό και το εμβόλιο, να προσέλθουν. Γιατί έστω για τη δύναμη που μπορούμε να προσθέσουμε στην κοινή μας μάχη για τον ιό, που είναι ο εμβολιασμός, έστω και αργά, έστω και στους ρυθμούς που γίνεται, θα πρέπει όλοι μας με το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, να σπεύσουμε». «Δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης, πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», υπογράμμισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.