- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown
«Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», είπε ο υπουργός
Άδωνις Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για το Lockdown, το click away και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε σήμερα ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown» και αναφέρθηκε στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Σχετικά με το λιανεμπόριο, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε. Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την εστίαση γιατί υπάρχει «φρένο» από τους λοιμωξιολόγους».
Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο click away, σημειώνοντας ότι δόθηκε η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, προκειμένου να βοηθηθούν τα συνοικιακά καταστήματα. Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η ηλεκτρονική πώληση ήρθε για να μείνει και υποστήριξε ότι «ο φόβος ότι με την τεχνολογία θα χαθούν θέσεις εργασίας υπήρχε σε κάθε εποχή αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ». Για τις περιπτώσεις που καταστηματάρχες αρνούνται να κάνουν αλλαγές ή επιστροφές χρημάτων αν κάποιος έχει ψωνίσει με την μέθοδο του click away, κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία στο 1520 και υπογράμμισε ότι αν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να κάνει επιστροφή εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα εμβόλια και είπε ότι θα ήταν «τραγικό σφάλμα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην πάρουν οι χώρες τα εμβόλια που πρέπει, «ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρει την λύση». Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα μπορούσε να παραγγείλει μόνη της εμβόλια, όπως η Γερμανία, απάντησε πως «αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.