Πολιτικη & Οικονομια

Ο Μαυραγάνης αμφισβητεί το εμβόλιο κορωνοϊού -Οργή Βασιλακόπουλου

Ο πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αλλοιώνεται το dna

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θόδωρος Βασιλακόπουλος και Νίκος Μαυραγάνης
Θόδωρος Βασιλακόπουλος και Νίκος Μαυραγάνης

Εκτός εαυτού έβγαλε τον καθηγητή Θόδωρο Βασιλακόπουλο ο Νίκος Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μιλώντας για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος έγινε έξαλλος, ακούγοντας τα όσα είπε ο Νίκος Μαυραγάνης για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο πρώην υπουργός στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλήθηκε να τοποθετηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή για τον κορωνοϊό, τα εμβόλια και τα προγράμματα εμβολιασμού.

«Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, μπορεί αύριο να ψηφίσει με δύο διατάξεις ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο ή γεννετική τροποποίηση του γεννετικού κώδικα του ανθρώπου». Ο ισχυρισμός αυτός του Νίκου Μαυραγάνη προκάλεσε την «έκρηξη» του καθηγητή Πνευμονολογίας Θόδωρου Βασιλακόπουλου.

«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση» ανέφερε ο καθηγητής, αδυνατώντας να πιστέψει αυτό που μόλις άκουσε να λέει ο πρώην υπουργός. Και πρόσθεσε, βάζοντας άμεσα τα πράγματα στη θέση τους: «Το εμβόλιο που θα γίνει είναι RNA. Το γεννετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει μόνο ένζυμα να μετατρέψει το DNA σε RNA. Όχι το αντίστροφο. Δεν μπορώ να ενσωματώσω RNA σε DNA».

Και ανέφερε με νόημα: «Το να λέει ένας έγκριτος νομικός, όπως ο κ. Μαυραγάνης, για το αν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές ή όχι, απλά με ξεπερνά. Είναι σαν να ρωτάτε εμένα, πόσα σίδερα χρειάζονται για να χτιστεί ένας ουρανοξύστης».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ