Πολιτικη & Οικονομια

Επιχειρήσεις: Δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη όσο διαρκεί το lockdown

Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων για όσους χρωστούν στους δήμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστά καταστήματα λόγω κορωνοϊού
Κλειστά καταστήματα λόγω κορωνοϊού © EUROKINNISSI/ΚΑΡΛΗ ΙΣΜΗΝΗ

«Οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη για όσο διαρκεί το lockdown», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Τεράστια είναι η στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών στην αυτοδιοίκηση και στις περιφέρειες», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι για όσο διαρκεί το lockdown, οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να πληρώσουν δημοτικά τέλη.

Επίσης, δόθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους για να αναπληρώσουν τα έσοδα που χάνουν. Για όσους χρωστούν στους δήμους έρχεται ρύθμιση για να πληρώσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις.

Σχετικά με τη λήξη του lockdown, ο υπουργός είπε ότι «είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα τον Χριστουγέννων. Πέρσι το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας. Τα καλά νέα είναι να σώζονται οι ανθρώπινες ζωές. Να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια. Με 60 νεκρούς την ημέρα είμαστε φειδωλοί για τη λήξη του lockdown».

Επίσης, τόνισε πως «η πρόκληση για όλους μας είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο που υπάρχει από την πολιτεία με τη συνδρομή της επιτροπής των ειδικών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ