- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Λαϊκισμός και εξαπάτηση
Συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις παραποιούν τη συμβολική διάσταση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και θέλουν να τη μετατρέπουν από αντιφασιστική σε ταξική
Ο Αντρέας Βασιλιάς σχολιάζει την απόφαση συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων να κάνουν «πορεία» ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, εκείνον της αμφισβήτησης του τότε δικτατορικού καθεστώτος∙ κι αυτό συμβολίζει, κάθε φορά, η κάθε επέτειος μνήμης, φόρος τιμής στους νεκρούς εκείνης της αυθόρμητης εξέγερσης. Κάθε προσπάθεια, λοιπόν, από οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί πολιτικά, για δικούς του λόγους, αυτό το γεγονός και ακόμα περισσότερο να προσπαθήσει να κατασκευάσει ένα δικό του πολιτικό αφήγημα, είναι πρώτα και κύρια προσβολή σ’ εκείνους που συμμετείχαν, ο καθένας με τον τρόπο, σ’ εκείνη την εξέγερση.
Εδώ και χρόνια συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που έχουν ως βάση της πολιτικής τους την ταξική πάλη και την όξυνση των ταξικών αντιθέσεων, επιμένουν να θέλουν να παραποιούν τη συμβολική διάσταση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και θέλουν να τη μετατρέπουν από αντιφασιστική σε ταξική. Φυσικά, κάθε πολιτικός οργανισμός έχει κάθε δικαίωμα να κατασκευάζει το δικό του πολιτικό αφήγημα και στο τέλος κρίνεται από τους πολίτες. Βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται να κριθούν, αλλά ενδιαφέρονται να «φαίνονται».
Έτσι, εν μέσω πανδημίας, με βαρύγδουπους λόγους και ανακοινώσεις του στιλ «δεν κάνουμε πίσω!», αποφάσισαν, πιθανώς για να μην χαθεί ο ταξικός χαρακτήρας της εξέγερσης, να κάνουν «πορεία». Μάλλον ως κακόγουστο αστείο ακούγεται, απ’ όλους αυτούς τους φοβερούς και τρομερούς «αγκιτάτορες».
Ωστόσο, τίθεται ένα ερώτημα: Η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, δεν είναι υπεύθυνη να προασπίσει την υγεία των πολιτών; Μάλιστα η συγκεκριμένη κυβέρνηση καθημερινά κρίνεται γι’ αυτό και επίσης από τις συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, από αυστηρά έως και αυστηρότατα. Ακόμα-ακόμα η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής! Για ποιο λόγο αλήθεια; Για να επιτρέπει τις συγκεντρώσεις; Ή για τις απαγορεύει;
Τελικά ο λαϊκισμός, η παραπληροφόρηση του κόσμου και η εξαπάτηση από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, έφτασαν πλέον στην κορύφωσή τους. Μήπως όμως είναι και ο φθόνος, αναρωτιέμαι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.