- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΚΤ: Νέα μέτρα για στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης
«Οι κίνδυνοι είναι ξεκάθαρα καθοδικοί»
ΕΚΤ: Τι προανήγγειλε για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο- «Το Διοικητικό Συμβούλιο θα επανακαθορίσει τα εργαλεία που έχει».
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προανήγγειλε τη λήψη νέων μέτρων τον Δεκέμβριο για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι είναι πλέον σαφώς καθοδικοί.
«Στο σημερινό περιβάλλον που οι κίνδυνοι είναι ξεκάθαρα καθοδικοί, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αξιολογήσει προσεκτικά τις νεότερες πληροφορίες, περιλαμβανομένων της δυναμικής της πανδημίας, των προοπτικών για την κυκλοφορία εμβολίων και της εξέλιξης της συναλλαγματικής ισοτιμίας», αναφέρει η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι οι νέες μακροοικονομικές προβλέψεις τον Δεκέμβριο θα επιτρέψουν μία διεξοδική εκτίμηση των οικονομικών προοπτικών και των κινδύνων.
«Στη βάση αυτής της επικαιροποιημένης αξιολόγησης, το Διοικητικό Συμβούλιο θα επανακαθορίσει τα εργαλεία που έχει, με τον κατάλληλο τρόπο, για να ανταποκριθεί στην εξελισσόμενη κατάσταση και να διασφαλίσει ότι οι χρηματοδοτικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και την αντιμετώπιση του αρνητικού αντίκτυπου της πανδημίας στην προβλεπόμενη πορεία του πληθωρισμού. Αυτό θα ενισχύσει τη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο του με ένα διατηρήσιμο τρόπο, εναρμονισμένο με τη δέσμευσή του για συμμετρία», τονίζει η ΕΚΤ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.