- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΚΤ: Νέα μέτρα για στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης
«Οι κίνδυνοι είναι ξεκάθαρα καθοδικοί»
ΕΚΤ: Τι προανήγγειλε για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο- «Το Διοικητικό Συμβούλιο θα επανακαθορίσει τα εργαλεία που έχει».
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προανήγγειλε τη λήψη νέων μέτρων τον Δεκέμβριο για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι είναι πλέον σαφώς καθοδικοί.
«Στο σημερινό περιβάλλον που οι κίνδυνοι είναι ξεκάθαρα καθοδικοί, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αξιολογήσει προσεκτικά τις νεότερες πληροφορίες, περιλαμβανομένων της δυναμικής της πανδημίας, των προοπτικών για την κυκλοφορία εμβολίων και της εξέλιξης της συναλλαγματικής ισοτιμίας», αναφέρει η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι οι νέες μακροοικονομικές προβλέψεις τον Δεκέμβριο θα επιτρέψουν μία διεξοδική εκτίμηση των οικονομικών προοπτικών και των κινδύνων.
«Στη βάση αυτής της επικαιροποιημένης αξιολόγησης, το Διοικητικό Συμβούλιο θα επανακαθορίσει τα εργαλεία που έχει, με τον κατάλληλο τρόπο, για να ανταποκριθεί στην εξελισσόμενη κατάσταση και να διασφαλίσει ότι οι χρηματοδοτικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και την αντιμετώπιση του αρνητικού αντίκτυπου της πανδημίας στην προβλεπόμενη πορεία του πληθωρισμού. Αυτό θα ενισχύσει τη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο του με ένα διατηρήσιμο τρόπο, εναρμονισμένο με τη δέσμευσή του για συμμετρία», τονίζει η ΕΚΤ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μόνιμο μέτρο που θα αφορά τους συνταξιούχους
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.