Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα

Την κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον νέο πτωχευτικό κώδικα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-vouli.jpg
Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα - Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα

Έπειτα από μια επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την οικονομία και με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής εις βάρος του Χρήστου Σταικούρα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις οφειλών, πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας», γνωστό και ως ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι τράπεζες και εφοπλιστές και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες.

Ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής είναι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», πρόσθεσε. 

Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, λέγοντας «σας καλώ να μην εγγράψετε το όνομά σας με μαύρα γράμματα στους πλειστηριασμούς». 

Μεταξύ άλλων είπε: «Δεν μου κάνει εντύπωση που σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην είναι εδώ και να απέχει από την σημερινή συζήτηση και από την ψήφιση ενός εκτρωματικού νομοσχεδίου για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για εκατοντάδες χιλιάδες νεόπτωχους της διακυβέρνησής του. Εδώ και 16 μηνες κυβερνά τη χώρα από το κοντρολ ρουμ ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας και φροντίζει να αποφεύγει την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από την πλευρά σας επιχειρήματα».

Το επίκεντρο της κριτικής του προς την κυβέρνηση ήταν επίσης ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες για την πανδημία στους πολίτες, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ