Πολιτικη & Οικονομια

Η ημέρα που η «Καθημερινή» ερωτεύτηκε την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ»

Γράφει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, πρόεδρος της «Δράσης»

27013-107852.jpg
Θεόδωρος Σκυλακάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68656-138235.jpg

Σε άρθρο στην Καθημερινή σήμερα Παρασκευή, τελευταία μέρα του εκλογικού αγώνα, υπάρχει αφιέρωμα για την παρουσία πανεπιστημιακών στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων, μαζί με αντίστοιχο ευκρινέστατο πινακάκι. Εκεί με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν οι ΓΕΦΥΡΕΣ. Αναζητώντας τον αριθμό των πανεπιστημιακών στο ευρωψηφοδέλτιό μας μέτρησα τουλάχιστον 5, και εξ όσων γνωρίζω δύο εξ αυτών (Αντιγόνη Λυμπεράκη και Γιώργος Μπήτρος), έχουν δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε περίοπτη θέση και στην ίδια την Καθημερινή.

Μετά προσπάθησα να βρω με ποιο κριτήριο επελέγησαν τα κόμματα που μπήκαν στο πινακάκι, που θυμίζει βέβαια -τελευταία μέρα- ποια κόμματα μετέχουν στην εκλογή και συνεπώς επηρεάζει την εκλογική συμπεριφορά των αναγνωστών.

Είναι άραγε τα κόμματα της Βουλής μόνο; Όχι βέβαια γιατί μετέχει και το Ποτάμι.

Είναι τα κόμματα που έχουν παρουσία σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο, κριτήριο που χρησιμοποίησε η τελευταία υπουργική απόφαση για να μοιράσει τηλεοπτικό χρόνο; Όχι ασφαλώς καθώς εξ όσων γνωρίζω είμαι ευρωβουλευτής.

Είναι τα κόμματα με βάση τα ποσοστά τους στις προηγούμενες εκλογές; Μα Δράση και Δημιουργία Ξανά είχαν 1,6% στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, πάνω δηλαδή από το ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους.

Είναι τα κόμματα που πήγαν καλά στις περιφερειακές της Αττικής, που είναι και οι πιο πρόσφατες και πολιτικοποιημένες εκλογές, στις οποίες έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα στην περιφέρεια της χώρας με το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού; Μα εκεί το ψηφοδέλτιό μας πήρε 3%, πάνω από όλα τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα και την υποψηφιότητα της ΔΗΜΑΡ.

Αφού λοιπόν εξάντλησα όλα τα κριτήρια και αφού δεν κατάφερα να βρω το κριτήριο με το οποίο η συγκεκριμένη εφημερίδα επέλεξε να παρουσιάσει τους πανεπιστημιακούς του «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και όχι των «ΓΕΦΥΡΩΝ» (του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Δράσης δηλαδή και της Δημιουργίας Ξανά), κατέληξα ότι μάλλον θα πρόκειται για όψιμο έρωτα. Η Καθημερινή ερωτεύτηκε φαίνεται τον «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και αποφάσισε ούτω πως να το εκδηλώσει.

Επίσης πρέπει να σας πω ότι ούτε στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι ο λόγος ήταν άλλος. Να μην παρουσιάσει δηλαδή ένα ψηφοδέλτιο που είναι πιθανότερο να προσελκύσει τους αναγνώστες της από αυτό του «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Αυτά δεν συμβαίνουν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ! Που ως γνωστόν δεν σχετίζονται, ούτε επηρεάζονται κατά κανένα τρόπο από την συγκεκριμένη κυβέρνηση και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί…

Ουδέν κακόν όμως αμιγές καλού. Τις προάλλες όλα τα μέσα ενημέρωσης του ΔΟΛ -από ατύχημα ασφαλώς- είχαν παρουσιάσει δημοσκόπηση στην οποία οι ΓΕΦΥΡΕΣ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν 1,5%, χωρίς να μας εμφανίσουν και αφού μας υπερπήδησαν με χάρη, είχαν περιλάβει το ΛΑΟΣ με 1%. Τώρα η αδικία εν μέρει τουλάχιστον αποκαταστάθηκε. Με τους πανεπιστημιακούς του στα αστικά σαλόνια της Καθημερινής, ο «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» τώρα δικαιώνεται!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ