Πολιτικη & Οικονομια

Κοντονής: Αποδέχομαι τη διαγραφή μου - Αυτή είναι η ποιότητά τους

«Δεν είχα πρόθεση να βάλω καμία φωτιά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταύρος Κοντονής
Σταύρος Κοντονής © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Αποδέχομαι τη διαγραφή μου. Αυτή είναι η ποιότητά τους κι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν», δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής.

«Αποδέχομαι τη διαγραφή μου. Αυτή είναι η ποιότητά τους κι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν», δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Alpha 98,9. «Δεν είχα πρόθεση να βάλω καμία φωτιά. Είπα κάτι αυτονόητο και ο καθένας τα εκλαμβάνει όπως θέλει», πρόσθεσε.

«Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά ούτε κάτι που θα ανατρέψει τη ζωή μου. Δεν μου το έχει ανακοινώσει κανείς, το είδα στις εφημερίδες και αποδέχομαι τη διαγραφή μου, που δεν ξέρω αν έγινε πριν ή μετά τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για την πρώτη διαγραφή που γίνεται από το γραφείο Τύπου, αυτές τις περίεργες ώρες. Ας το ανακοινώσουν, για να ξέρω ποια μέρα διαγράφηκα», είπε ο κ. Κοντονής.

Αναφορικά με το γεγονός ότι στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος, ο κ. Κοντονής σημείωσε:  «Είναι εκφράσεις πασοκικής έμπνευσης. Θυμίζει δεκαετία '80 και τα “ο ένας κατέβηκε από το τρένο”. Εκφράσεις από το παρελθόν. Δεν αντλούν κάτι από το μέλλον, αλλά από το παρελθόν».

Όπως αποκάλυψε, την περασμένη Δευτέρα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όπου του ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Συζητήσαμε και του είπα ότι είναι αμετάκλητη η απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΚΕ. Ο λόγος ήταν κάποια εσωτερικά θέματα. Μια κατάσταση ακραίας εσωστρέφειας, με αναρτήσεις στο facebook, με προσωπικές επιθέσεις. Εννοώ, όλους αυτούς που με έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τα ήθη της αριστεράς, δημοσιοποιούσαν απόψεις, όταν αυτές στρέφονταν κατά ενός ή άλλου συντρόφου. Με άκουσε κι έφυγα. Δεν συνδυάστηκε ποτέ η αποχώρησή μου με το θέμα της δίκης».

Κοντονής: Δεν υποστήριξα ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα στην κατάρτιση του Ποινικού Κώδικα, ο Σταύρος Κοντονής τόνισε:  «Δεν έχω εκφράσει άποψη ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα. Είχα εκφράσει τον φόβο μου ότι αυτή την κατάργηση θα τη βρούμε μπροστά μας στη δίκη της ΧΑ».

Κοντονής για υπόθεση Novartis: Σκάνδαλο υπήρχε και ήταν πρώτης γραμμής

Αναφορικά με τη διαχείριση της υπόθεσης Novartis, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Γι' αυτά τα ζητήματα εμπλέκεται και η δικαστική εξουσία. Αν υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση, θα αποφανθούν τα πρόσωπα της Δικαιοσύνης. Σκάνδαλο Nobvartis υπήρχε και ήταν πρώτης γραμμής».

Ωστόσο, όπως είπε, «Όταν ήρθε στο γραφείο μου μια δικογραφία που ενέπλεκε 10 πολιτικούς, με εξέπληξε εκείνο το βράδυ. Όταν υπάρχει κατάθεση στη δικογραφία που λέει ο μάρτυρας 'είδα τον τάδε να μπαίνει στο μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και εικάζω ότι μέσα σε αυτή είχε λεφτά', είναι σοβαρή κατάθεση;».

«Αυτά είναι θέματα που πρέπει να λύσει η Δικαιοσύνη. Βρέθηκαν υπόλογοι άνθρωποι που δεν είχαν καμία ευθύνη. Αν την κράταγε η Βουλή, γύρευε τι θα λέγανε τώρα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ