- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας: Κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με την υγεία
Τι είπε για το εμβόλιο
Ο Βασίλης Κικίλιας στις αντιδράσεις γονέων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία και τόνισε ότι σέβεται τις αντιδράσεις μερίδας γονέων.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εκτίμησε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον Ant1, ότι κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με τη δημόσια υγεία.
Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις γονέων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, σημειώνοντας πως όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες συμφωνούν πως η μάσκα είναι το σημαντικότερο μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία.
Επίσης, τόνισε ότι σέβεται τις αντιδράσεις μερίδας γονέων που διαμαρτύρονται, αλλά αν κάποιος από αυτούς κάνει μια βόλτα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και δει εκατοντάδες παιδιά που φοράνε μάσκα αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, τότε ενδεχομένως θα αλλάξει άποψη.
Μάλιστα, ο. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η αρχική μας αντίδραση απέναντι στην πανδημία ήταν επιτυχημένη και σε αυτό βοήθησε το οριζόντιο lockdown, αλλά αν και δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επαναληφθεί, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο.
Ο κ. Κικίλιας άφησε αιχμές και για κάποιες δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, παραπέμποντας σε δηλώσεις στελεχών της αριστεράς και εντός του κοινοβουλίου.
Επίσης, για το εμβόλιο της γρίπης, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι για φέτος εξασφαλίσαμε 4 εκ. παρτίδες, οι οποίες θα καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στις 29 Σεπτεμβρίου.
Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Δεκέμβριο. Σε πρώτη φάση θα παραλάβουμε 700.000 παρτίδες και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες. Ο εμβολιασμός θα είναι σε 2 φάσεις και η διάθεση του εμβολίου θα είναι δωρεάν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.