Πολιτικη & Οικονομια

Ο Βλάχος καταγγέλλει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης κόπηκε από τον συνδυασμό της Δούρου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67598-136318.jpg

Ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, «κόπηκε» από υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου την τελευταία στιγμή και με επιστολή καταγγέλλει όλη την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καταγγελία του Στέφανου Βλάχου

«Με την παρούσα επιστολή θεωρώ υποχρέωση μου, να προστατεύσω την αξιοπρέπεια μου, το πολιτικό μου κύρος που κατέκτησα στην μακρόχρονη διαδρομή απ’ τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα και την αυτοδιοικητική μου παρουσία στην Πετρούπολη αλλά και σε ολόκληρη την Δυτική Αθήνα ( 2 τετραετίες Δήμαρχος Πετρούπολης 2002-2010), που προσπάθησαν να ακυρώσουν και να τσαλαπατήσουν με τις ενέργειες τους, κάποιοι που αποδείχθηκαν τελικά ανυπόληπτοι, ανεύθυνοι και αναξιόπιστοι, παρότι στις δημόσιες διακηρύξεις τους, εμφανίζονται ως φορείς αξιών, ήθους και υπευθυνότητας.

Καταγγέλλω απερίφραστα την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που με υπόγειες και συνοπτικές διαδικασίες εσωκομματικής συναλλαγής, ανέτρεψε και ακύρωσε κυριολεκτικά στο παρά πέντε της αναγγελίας του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής, την ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δυτικής Αθήνας για την επιλογή στο πρόσωπο μου, της θέσης του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, θέση που ποτέ δεν διεκδίκησα και δεν απαίτησα, αλλά αποδέχθηκα κατόπιν της προσωπικής προτίμησης και διαβεβαίωσης του Γραμματέα του Κόμματος Δ.Βίτσα, ότι η ηγεσία του κόμματος προτίθεται να μου αναθέσει, εκτιμώντας την αυτοδιοικητική μου εμπειρία. Αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την διεκδίκηση από μέρους μου, μιας ακόμη θητείας στον Δήμο Πετρούπολης.

Καταγγέλλω τον Γραμματέα του Κόμματος Δ.Βίτσα ο οποίος, ενώ γνώριζε, ως εκ των πρωταγωνιστών, τα μαγειρέματα και τα παιχνίδια που παίζονταν στην πλάτη μου, συνέβαλε στην καταρράκωση της υπόληψης μου στον λαό της Πετρούπολης και των γύρω Δήμων, πλασάροντας με ως υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη σε προεκλογικές πρωτοβουλίες της παράταξης, παροτρύνοντας με μάλιστα να εντείνω περισσότερο την προεκλογική μου παρουσία. Καταγγέλλω τον υπεύθυνο αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Τζόκα, που ενώ με πιεστική επιμονή, με κάλεσε στην Κουμουνδούρου για να δεχθώ τελικά την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, ακύρωσε με μεγάλη ευκολία και περίσσεια ανευθυνότητα, όλες τις διαβεβαιώσεις του και προετοίμασε με δόλιο τρόπο τον εαυτό του για την θέση που προορίζονταν για εμένα.

Καταγγέλλω την Δ.Ο. Πετρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιο Δήμαρχο Ν. Σακούτη, για την ένοχη και ύποπτη αδράνεια που επέδειξαν στην προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης μου, ακυρώνοντας με μια μονοκοντυλιά την μακρόχρονη συνεργασία μας, καθώς τώρα πλέον και την προσπάθεια διεκδίκησης του Δήμου, επιδιώκοντας στην ουσία τον εξοβελισμό μου από τα δημοτικά πράγματα της Πόλης, λησμονώντας όμως ότι ο λαός δεν συγχωρεί τα εγκλήματα ηθικής τάξης. Καταγγέλλω, τέλος, την υποψήφια Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου ως αγνώμονα γιατί παραβλέποντας την ογκώδη συγκέντρωση που συνδιοργάνωσα για την πρώτη παρουσία της στον λαό της Πετρούπολης, δήλωσε με περίσσεια αλαζονεία, ότι βάζει βέτο στην υποψηφιότητα μου και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον Γραμματέα του Κόμματος και τα Συλλογικά Όργανα.

Θαυμάστε πολιτικό ήθος από νέο υποτίθεται πολιτικό πρόσωπο, αλλά πολύ παλιό στην νοοτροπία και στα μυαλά! Θέλοντας να εκφράσω την αγανάκτηση μου για τα τεκταινόμενα, καθώς επίσης, ως δικαιούμαι, να ακούσω μια υποτυπώδη έστω δικαιολογία για την ανέντιμη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά εις βάρος μου, παρουσιάστηκα στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας το Σάββατο 26/04/14 και εξέθεσα με έντονο τρόπο την διαμαρτυρία μου και την ένσταση μου για το πόσο απέχουν οι συγκεκριμένες ενέργειες, από το νέο ήθος και τις νέες αντιλήψεις που θέλουμε να εκφράσουμε στην πολιτική ζωή της χώρας. Άνθρακας ο θησαυρός. Η απάντηση ήταν η πλήρης απάθεια στα λεγόμενα μου. Σημειωτέον ότι ενήμερος του όλου θέματος ήταν ο Πρόεδρος του Κόμματος Α. Τσίπρας, από εμένα τον ίδιο, αλλά δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. Η συμπαιγνία που παίχθηκε εις βάρος μου, και η προσπάθεια αμαύρωσης της μακροχρόνιας πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου παρουσίας, υποδηλώνουν την απουσία στοιχειώδους πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας από το κόμμα που ευαγγελίζεται την αλλαγή και την εξυγίανση του πολιτικού μας βίου. Οι νοοτροπίες αυτές όμως και οι πρακτικές που ισοπεδώνουν τις ανθρώπινες προσωπικότητες, υπενθυμίζουν ότι οι πιο μαύρες σελίδες του Σταλινισμού ζουν και βασιλεύουν στα μυαλά των συγκεκριμένων ανθρώπων που χειρίστηκαν την υπόθεση μου. Κατανοούμε πλέον ότι το “έγκλημα” ήταν προμελετημένο και ο μακιαβελισμός (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα), είναι κοινός τόπος για το κόμμα που θέλει να πλασάρεται ως εκφραστής των ιδανικών της αριστεράς, το κόμμα που φιλοδοξεί να αλλάξει το μέλλον της χώρας. Από τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές διαφαίνεται το ποιόν της αλλαγής που θα προκύψει για την χώρα. Ένα βέβαιο πισωγύρισμα στις χειρότερες στιγμές του παρωχημένου πολιτικού συστήματος, ότι ακριβώς ο λαός θέλει να αφήσει πίσω και να βαδίσει με ήθος, συνέπεια, συναίσθηση ευθύνης και προπαντός πολιτική ηθική. Διαβεβαιώνω τον λαό της Πετρούπολης, ότι δεν αποστρατεύομαι από την πολιτική δράση, όσο κι αν προσπάθησαν να με παραγκωνίσουν αφαιρώντας μου το πεδίο δράσης στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση. Οι μάχες για το καλύτερο αύριο δεν τελειώνουν. Υπόσχομαι ότι θα ξαναβρεθούμε στον στίβο της πολιτικής δράσης, με ήθος, αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης, όπως πορεύτηκα τόσα χρόνια και όπως με γνωρίσατε στην 8χρονη θητεία μου ως Δήμαρχος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ