- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θεοδωρικάκος: Μάσκες και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων
«Μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό»
Χορήγηση μασκών και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων έχει προβλέψει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.
Μάσκες και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων θα χορηγηθούν από το κράτος σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερκών, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως «μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι υγεία».
Να θυμίσουμε πως η Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει ότι «δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι όλοι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα».
Γώγος: Αν εντοπίζεται κρούσμα θα κλείνει το τμήμα όχι το σχολείο
Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου τάχθηκε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, Χαράλαμπος Γώγος. Αν εντοπίζεται κρούσμα θα κλείνει το τμήμα όχι το σχολείο, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Ο κ. Γώγος τόνισε επίσης ότι έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας, ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.
«Χωρίς μάσκα τη βάψαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, προσθέτοντας την εκτίμηση ότι αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως άλλα δύο μέλη της Επιτροπής, ο καθηγητής Νίκος Σύψας και ο πρόεδρος των λοιμοξιολόγων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχαν ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 του μήνα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.