- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Αντί-πράξη τώρα στις θεωρίες συνωμοσίας
Χρειάζεται άμεση επικοινωνιακή «επίθεση» εναντίον όλων αυτών των θεωριών που αναπτύσσονται στην Ελλάδα.
Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό βρίσκουν όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους να απαντήσει.
Εάν υποπέσαμε συλλογικά σε ένα σοβαρό λάθος, από την αρχή, κιόλας, της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS- COV 2 στη χώρα μας, αυτό το λάθος ήταν και είναι η υποτίμηση και η «στεγνή» απαξία, με τις οποίες αντιμετωπίσαμε τις λογής – λογής θεωρίες συνωμοσίας περί ανυπαρξίας του ιού και διεθνούς συμπαιγνίας προκειμένου να προωθηθούν διεθνή κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Υποτιμήσαμε αυτά τα φαινόμενα, απαξιώσαμε την δυνατότητά τους να διεισδύσουν στην ελληνική κοινωνία, παρά το γεγονός ότι, εάν κοιτάξει κανείς σε έναν πάγκο με τα περιοδικά, τα οποία κυκλοφορούν στη χώρα μας, τα περιοδικά που προωθούν τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας και ομνύουν στο όνομα του παραλόγου είναι δεκάδες…
Από την αρχή της εξάπλωσης της επιδημίας της νόσου COVID – 19 στην Ευρώπη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συγκρότησε μία ομάδα επιστημόνων, στόχος της οποίας ήταν και είναι η αποδόμηση τέτοιων θεωριών συνωμοσίας και η αποκαθήλωση κάθε λογής fake news σχετικά με την πανδημία του SARS – COV 2.
Είναι προφανές ότι, δεδομένου ότι τέτοια ομάδα επιστημόνων για τον ίδιο στόχο δεν συγκροτήθηκε ποτέ στη χώρα μας, έχουμε αργήσει σχετικά, έχουμε υποβοηθήσει την άκοπη ανάπτυξη τέτοιων θεωριών συνωμοσίας εντός της ελληνικής κοινωνίας και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.
Το λέμε αυτό, γιατί αποτελεί εκ των πραγμάτων μία κατεπείγουσα προτεραιότητα, τόσο για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και τον ίδιον τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, όσο και για την κυβέρνηση, να ξεκινήσει πάραυτα μία έξυπνη και προσαρμοσμένη κυρίως στους νεαρούς συνανθρώπους μας επικοινωνιακή «επίθεση» εναντίον όλων αυτών των θεωριών συνωμοσίας, οι οποίες αναπτύσσονται συγκεκριμένα στην Ελλάδα.
Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε από χθες, Σάββατο, συντετριμμένοι τη διασωλήνωση μίας 17χρονης ασθενούς με βαριά νόσο COVID – 19 στη Βόρειο Ελλάδα και να αφήνουμε κι άλλο χώρο στην ανάπτυξη τέτοιων εγκληματικών και βαθιά επικίνδυνων θεωριών, οι οποίες ισχυρίζονται τα πάντα, προκειμένου να καταλήξουν στο «συμπέρασμα» περί… ανυπαρξίας του ιού και της πανδημίας!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.