- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση Γεροβασίλη κατά Ματθαιόπουλου- Λιότσιου
Για την συνομιλία τους που αποκάλυψε η Καθημερινή της Κυριακής
Η Όλγα Γεροβασίλη στρέφεται κατά του Βασίλη Ματθαιόπουλου και του Δημήτρη Λιότσιου για τη συνομιλία τους που αφορά τη φωτιά στο Μάτι
Μήνυση κατά των δύο πρωταγωνιστών της συνομιλίας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που δημοσίευσε η Καθημερινή της Κυριακής, του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου και του εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου, κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.
«Δεν περιμέναμε τη ΝΔ να μας υποδείξει αν και ποιον θα μηνύσει η κ. Γεροβασίλη. Περιμέναμε ωστόσο να διαβάζει τουλάχιστον τις μηνύσεις που καταθέτουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν βγάλει ανακοινώσεις και εκτεθεί», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με την υπόθεση των ευθυνών για την πυρκαγιά στο Μάτι και των νομικών διαδικασιών που κίνησε η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβάσιλη κατά της «Καθημερινής της Κυριακής», για το σχετικό δημοσίευμα.
«Ενημερώνουμε λοιπόν, ότι η κ. Γεροβασίλη, επειδή συκοφαντείται βάναυσα, κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι μήνυση κατά των δύο φερομένων ως συνομιλούντων στην επίμαχη στιχομυθία, που φέρονται να την εμπλέκουν, κατά της εφημερίδας Καθημερινή, των συντακτών που ενέπλεξαν το όνομά της και κατά παντός άλλου υπευθύνου» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το πρόβλημα ωστόσο της ΝΔ δεν είναι μόνο ότι δεν διαβάζει» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ΝΔ δεν απαντά κιόλας στο βασικό ερώτημα που της θέσαμε: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους κατήγγειλε προεκλογικά; Γιατί έκανε γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Τσουβάλα, τον οποίο ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του για το Μάτι, και τον οποίο είχε αποπέμψει ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός ακριβώς για αυτές τις ευθύνες; Γιατί αναβάθμισε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι, τον οποίον επίσης είχε καταγγείλει με σφοδρότητα όταν ήταν στην αντιπολίτευση;»
«Οφείλει επιτέλους να απαντήσει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση τη Δικαιοσύνης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ. Παράλληλα, ο Δημήτρης Λιότσιος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία, κάνοντας λόγο για πιέσεις που δέχθηκε, προκειμένου να συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική φωτιά στο Μάτι. Η μήνυσή του, που θα αποτελέσει τη βάση της εισαγγελικής έρευνας, ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.