- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτός είναι ο μέσος μισθός πλήρους αποσχόλησης τον Δεκέμβριο
Στα 51,60 ευρώ το μέσο ημερομίσθιο
Στα 1.195,11 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης, τον Δεκέμβριο του 2019 σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.
Στα 51,60 ευρώ ανήλθε το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, τον Δεκέμβριο του 2019 και ο μέσος μισθός διαμορφώθηκε στα 1.195,11 ευρώ.
Στη μερική απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο και ο μέσος μισθός ανήλθαν στα 25,24 ευρώ και στα 417,67 ευρώ. Αυτό προέκυψε, μεταξύ άλλων, από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Δεκέμβριο του 2019 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί, κατά το χρόνο επεξεργασίας.
Όπως ανακοίνωσε ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν ΑΠΔ από 265.645 κοινές επιχειρήσεις και 14.299 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις ΑΠΔ, ανήλθε σε 2.206.089, εκ των οποίων 2.166.264 απασχολούνται σε κοινές επιχειρήσεις και 39.825 σε οικοδομοτεχνικά έργα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν, στο σύνολο των ασφαλισμένων, η μέση απασχόληση είναι 21,11 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 21,24 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 13,65. Η υψηλότερη μέση απασχόληση παρατηρείται στους «διευθύνοντες επιχειρηματίες και προϊσταμένους μικρών δημόσιων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων» με 25 ημέρες, ενώ η χαμηλότερη εμφανίζεται στην ειδικότητα «απασχολούμενοι στην παροχή προσωπικών υπηρεσιών» με 16,81 ημέρες.
Στα οικοδομοτεχνικά έργα, το μέσο ημερομίσθιο ανήλθε στα 39,43 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 538,22 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι, στις κοινές επιχειρήσεις, η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογιστεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες.
Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 65,20% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται στο 62,74%.
Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύει το 87,22% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 97,92%. Ο μέσος μισθός των γυναικών αντιστοιχεί στο 81,45% του μισθού των ανδρών.
Οι υψηλότερες αμοιβές στους άνδρες παρατηρούνται στην ειδικότητα «διευθύνοντες και ανώτερα στελέχη μεγάλων δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και οργανισμών», με μέσο μισθό 4.290,65 ευρώ, ενώ στις γυναίκες στην ειδικότητα «διευθύνοντες επιχειρηματίες και προϊστάμενοι μικρών δημόσιων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων», με μέσο μισθό 2.976,46 ευρώ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.