- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της ΕΣΗΕΑ για το επίμαχο σποτ
«Επιλεκτική η ευαισθησία σας, σατιρικό το σποτ»
Μέσω πηγών απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ μετά τις αντιδράσεις για το σποτ του. «Επιλεκτική η ευαισθησία σας, σατιρικό το σποτ» αναφέρουν.
Μέσω διαρροών ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε σκωπτικό τόνο στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το τσουβάλιασμα των δημοσιογράφων στο επίμαχο σποτ με το οποίο ζητεί από την κυβέρνηση τη δημοσιοποίηση των ποσών που δόθηκαν στα ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει στην ΕΣΗΕΑ επιλεκτική ευαισθησία, κάνοντας λόγο για σατιρικό σποτ.
Συγκεκριμένα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:
Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;).
Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο).
Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.
Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.
Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ.
Σωρεία αντιδράσεων από δημοσιογράφους στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ
Υπενθυμίζεται πως το σποτ προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στον δημοσιογραφικό, αλλά και πολιτικό κόσμο.
Επιστολή ΕΣΗΕΑ σε Σκουρλέτη
Επιστολή στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για το σποτ του κόμματος αναφορικά με τα χρήματα που κατανεμήθηκαν στα ΜΜΕ την περίοδο της πανδημίας, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου».
Ολόκληρη η επιστολή της ΕΣΗΕΑ:
Κύριε Σκουρλέτη,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.
Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.
Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες.
Σωρεία αντιδράσεων από δημοσιογράφους
Εκτός από την ΕΣΗΕΑ, σωρεία αντιδράσεων σημειώνεται και από δημοσιογράφους μεμονωμένα.
Ενδεικτικά παρατίθενται μερικά tweets:
Με ένα φιλμάκι που αποτυπώνει:
— ArisPortosalte (@ArisPortosalte) June 19, 2020
πολιτική έκφραση ταυτισμένη με τον πάτο του υπονόμου κ απελπισία στην παραγωγή αντιπολιτευτικού λόγου
ο ΣΥΡΙΖΑ σαγηνεύει ξανά με τη νηφαλιότητα κ τη σοβαρότητα του τον κεντρώο χώρο!
Και στρέφει εναντίον του το σύνολο των δημοσιογράφων.
Άπαιχτοι..
Απαράδεκτη η κυβέρνηση για την αδιαφάνεια στη λίστα χρηματοδότησης στα ΜΜΕ.
— Γιώργος Καραμέρος (@karameros) June 19, 2020
Δύο φορές απαράδεκτος ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το σποτ που τσουβαλιάζει όλους τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους ότι τα παίρνουνε. Κρίμα #μωυσης #Μωυσής pic.twitter.com/PTD0gkghNf
Αντιδράσεις και από τον πολιτικό κόσμο
Υπενθυμίζεται ότι χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλος Πέτσας σχολίασε: «Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται» και πρόσθεσε: «Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται». Και καταλήγοντας σημειώνει: «Ό,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κος Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σχολίασε στον ΑΝΤ1: «Είναι απαράδεκτος ο αποπροσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο ίδιο σακί όλους τους δημοσιογράφους και αλλάζει την ατζέντα. Είναι απαράδεκτη και ισοπεδωτική λογική. Εξυπηρετεί τον κ. Πέτσα να μην δώσει απαντήσεις».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σχολίασε: «Ως εκπρόσωπος τύπου έχω την τύχη να συνεργάζομαι με δεκάδες δημοσιογράφους τα τελευταία χρόνια. Έχω πολλές ιστορίες να περιγράψω για όσα περνούν και αυτοί την περίοδο της κρίσης. Το τσουβάλιασμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το βίντεο του είναι άδικο και υποκριτικό. Από τη μια λοιπόν υπάρχει η ΝΔ που δεν δίνει στο φως της δημοσιότητας το πόσα χρήματα πήγαν και που και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ που ζει σε παράλληλο σύμπαν. Και υπάρχει και το Κίνημα Αλλαγής. Που χθες συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας και τη Δευτέρα θα καταθέσει κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί από την κατάργηση του προνομίου των εργαζομένων έναντι των τραπεζών».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.