Πολιτικη & Οικονομια

«Διχασμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ; Ποιοι εξέφρασαν διαφωνία

Σχετικά με το τσουβάλιασμα των δημοσιογράφων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ © EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Διχασμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ. Τι απάντησε ο Σκουρλέτης στην ΕΣΗΕΑ για το «τσουβάλιασμα» των δημοσιογράφων.

Τριγμοί εμφανίστηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το επίμαχο σποτ για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ στο οποίο ο δημοσιογραφικός κόσμος τον έχει κατηγορήσει για τσουβάλιασμα των δημοσιογράφων.

Σκουρλέτης: «Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλουμε τον δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video»

Σε μια πρώτη ανάγνωση, η απάντηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις προ μερικών ωρών διαρροές.

Στην απαντητική επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφέρει πως «σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλουμε το δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη πως «Η άσκηση της δημοσιογραφίας και η σχέση της με την εκάστοτε εξουσία είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πρωτίστως τους ίδιους τους δημοσιογράφους. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί διαχρονικά φαινόμενα στρέβλωσης και το γεγονός ότι δίπλα στους εργάτες του δημοσιογραφικού μόχθου θα συναντήσει κάποιος και μεγαλοδημοσιογράφους με "επιχειρηματική" αντίληψη, η οποία συχνά υπερισχύει της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;).

Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο).

Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.

Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ.

Γεροβασίλη: Σατιρικό σποτ που είχε ατυχή παρουσίαση

Πάντως, ήδη έχουν ανακύψει διαφωνίες από τη γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευθτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μιλώντας το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Mega έκανε λόγο για «σατιρικό σποτ που είχε ατυχή παρουσίαση».

«Δεν ήταν το θέμα μας οι δημοσιογράφοι όπως αντιλαμβάνεστε… Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ένα σποτ, είχε μια πιθανώς ατυχή παρουσίαση, αυτό δεν ακυρώνει την ουσία που είναι η διαφάνεια… Αντίπαλός μας δεν είναι κανένας δημοσιογράφος. Ο κάθε δημοσιογράφος οφείλει να κάνει τη δουλειά του» είπε η κυρία Γεροβασίλη.

Πολάκης: Εξαιρετικό βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, για την εξαγορά των ΜΜΕ 

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα και ύφος, η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη στο Facebook, ο οποίος έγραψε: «Εξαιρετικό βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ,για την εξαγορά των ΜΜΕ (υπαρκτά και ανύπαρκτα, με ξέπλυμα η όχι μαύρου πολιτικού χρήματος) στο όνομα του κορωνοϊού!!! Πέτσα πες τώρα πόσα έδωσες και σε ποιους!!! Μην κάνεις το παγώνι, αρκετά ξεφτιλίστηκες και σήμερα!!!».

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ