- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πατέλης: Η Ελλάδα δεν θα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση
Δηλώσεις στο Reuters από τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού
Η Ελλάδα δεν θα έχει τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη, λέει ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης στο Reuters.
Την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη» εξέφρασε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.
Ο κ. Πατέλης στήριξε την εκτίμησή του -οπως είπε- τόσο στη διάρκεια του lockdown στην πατρίδα μας συγκριτικά με άλλες χώρες, όσο και σε ποσοτικά στοιχεία, όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ή οι μεταφορές που δείχνουν ότι η οικονομία επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα.
Σημείωσε δε ότι, παρά την πανδημία, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα δεν πάγωσε και παρέθεσε ενδεικτικά παραδείγματα επενδύσεων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Microsoft, η Applied Materials, η CVC και η BCP Partners.
Πέρα από την προσέλκυση επενδύσεων, όπως είπε ο κ.Πατέλης, «θα προσπαθήσουμε, βασιζόμενοι στην καλή εικόνα που εξέπεμψε η Ελλάδα από τη διαχείριση του κορωνοϊού, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, αλλά και συνολικά εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να φέρουμε κάποιους από τους 800.000 συμπολίτες μας που έφυγαν από την Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης».
Ο κ. Πατέλης υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει για την Ελλάδα και την Ευρώπη το έκτακτο πακέτο στήριξης στη βάση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τόνισε με έμφαση πως εκτός του ύψους των πόρων που θα διατεθούν, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος διαχείρισης τους. «Ως κυβέρνηση εργαζόμαστε αδιαλείπτως, ώστε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που θα λάβουμε. Θα εκμεταλλευτούμε την περίοδο του καλοκαιριού, ώστε να καταρτίσουμε ένα σχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε ως πρόταση στην ΕΕ το φθινόπωρο» είπε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.