- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τόμσεν: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση»
«Ορόσημο» για τη χώρα η έξοδος στις αγορές
«Σημαντικό ορόσημο» χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Όπως τόνισε, ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές και να αποκατασταθεί η πρόσβασή της.
Ωστόσο, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος, είπε: «Δεν θα μιλήσω για ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά αυτό που κατά την άποψή μας θα χρειαστεί είναι περισσότερη χρηματοδότηση. Ήταν ένα πρώτο σημαντικό βήμα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι' αυτό. Νομίζω ότι πρόκειται να διευκολύνει τις εμπορικές τράπεζες στην Ελλάδα να επιστρέψουν στις αγορές», τόνισε.
Σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους είπε πως κινείται σε «εξαιρετικά υψηλά επίπεδα» και πως είναι απολύτως απαραίτητο για να αποκτήσει η Ελλάδα πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να πάψει να στηρίζεται στη χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα να μειωθεί το χρέος σε χαμηλότερα επίπεδα.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες και εάν θα απαιτηθεί νέο πρόγραμμα είπε τα εξής: «Δεν θα μιλήσω για ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά αυτό κατά την άποψή μας, θα χρειαστεί περισσότερη χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2016 και κατά την άποψή μας, δεν χρηματοδοτείται πλήρως σε όλο το διάστημα μέχρι το 2016 . Θα πρέπει να βρεθούν πρόσθετα χρήματα και αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει την επόμενη αναθεώρηση. Δεν ψάχνουμε κάποιο μεγάλο ποσό όπως στο παρελθόν. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια από τον επίσημο τομέα».
Τέλος ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι τα κλιμάκια της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα τον Ιούνιο για να «δουν τους αριθμούς» και η κύρια αποστολή των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι.
Δ.Κ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερμό συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του πρώτου World Cup
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την ομόφωνη διεθνή διάκριση
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση - Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του κυβερνητικού έργου
Έκθεση με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία
Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα το 2035 - Ψηφιακή πλατφόρμα για τις τιμές στην ακτοπλοΐα
Ξεκινά τη Δευτέρα με μείωση του ορίου στα 5.000 ευρώ - Όλες οι αλλαγές
Η έκθεση της Κομισιόν που όλοι επικαλέστηκαν, αλλά λίγοι διάβασαν
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες
Στη στήλη Business Backstage δεν βλέπεις απλώς την είδηση, αλλά και το τι κρύβεται πίσω από αυτή. Κάθε εβδομάδα, όλα όσα κινούν την οικονομία — αλλιώς
Στόχος η υποχώρηση των τιμών κατά 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα από τις 31 Αυγούστου
Τα νέα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ αποκαλύπτουν ανατροπές στις χρεώσεις για το 2026
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.