- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών: Οι επιφυλάξεις για την οικονομία
«Με προβληματίζει το πόσο γρήγορα περνάμε από το ένα άκρο στο άλλο»
Τις επιφυλάξεις του για το πώς ανοίγει η τουριστική σεζόν εξέφρασε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, είπε σήμερα κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, πως η χώρα βρίσκεται σε μία πρωτοφανή συνθήκη και εξήγησε πως αυτό που τον προβληματίζει είναι το πόσο γρήγορα περνάμε από το ένα άκρο στο άλλο.
Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως προφανέστατα πρέπει να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, αλλά εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο που αυτό γίνεται. Θα έπρεπε, είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση να επιμείνει να γίνεται τεστ στους επισκέπτες την προηγούμενη ημέρα των αναχωρήσεων. Χωρίς ελέγχους στα 6-7 εκατομμύρια τουριστών που θα έρθουν στην Ελλάδα θα υπάρξουν και κρούσματα, είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.
Μιλώντας για την οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως τα νούμερα είναι αμείλικτα και η ύφεση δεν ήρθε τώρα, αλλά το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε μεγάλη ανάπτυξη μας έφερε αμέσως στην ύφεση, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε πως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας παραμένει το μεγάλο χρέος. Η ένταξη στην ΟΝΕ, η φούσκα του χρηματιστηρίου που ακολούθησε και η πολύ κακή διαχείριση της κυβέρνησης Καραμανλή, μας οδήγησαν στις παθογένειες που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.
Στο ερώτημα της Όλγας Τρέμη αν εκείνος θα έπαιρνε τα χρήματα του ESM, απάντησε πως με τον ESM είχε μία κακή εμπειρία και θα ήταν πολύ επιφυλακτικός. Αν όμως οι όροι δεν ήταν μνημονιακοί και ο στόχος ήταν για παράδειγμα η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, θα απαντούσε θετικά.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι έχει μία τυπική σχέση με τον Πρωθυπουργό, τις δύο μόνο φορές που έχουν συναντηθεί το κλίμα είναι ευχάριστο και ότι είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να υπάρχει σταθερή επικοινωνία με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η προσωπική επαφή είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Συνεχίζοντας, ο πρώην Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενηλικιώθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, δεν είναι το κόμμα του 2010-2012. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές στρατηγικές και ιδεολογικές διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ανθρώπινο σε ένα κόμμα να διεκδικούν περισσότερο ζωτικό χώρο. Τόνισε δε, ότι έχει αποφασίσει να πάει μπροστά και να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ ένα σύγχρονο ισχυρό και μαζικό κόμμα της αριστεράς, όπως είναι η απαίτηση του κόσμου.
Στο ζήτημα της συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ είπε πως είναι έτοιμος για ένα debate με τη Φώφη Γεννηματά.
Για τη συμφωνία με την Ιταλία είπε πως τη χαιρετίζει και είναι μία εξέλιξη που θα μπορούσαμε να την έχουμε το 2016, αλλά ο τότε υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε να μην την προχωρήσει γιατί έπρεπε να παραχωρήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα στους ψαράδες.
Τότε δεν είχαμε τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως είναι κρίσιμο να διαμορφώσουμε εθνική στρατηγική και να προχωρήσουμε τώρα στην επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο. Αυτό θα είναι ένα μήνυμα που θα στείλουμε και στην Αίγυπτο και στην Τουρκία, κατέληξε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.