- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Καραμανλής: Καμία αύξηση στα διόδια
«Δεν θα γίνουν αυξήσεις γιατί δεν υπάρχει λόγος»
Σαφές κατέστησε το γεγονός πως δεν θα υπάρξει αύξηση στην τιμή των διοδίων ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Καμία απολύτως πιθανότητα αύξησης της τιμής των διοδίων δεν υπάρχει όπως ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.
«Δεν πρόκειται να δούμε αυξήσεις στα διόδια γιατί απλούστατα δεν υπάρχει λόγος. Δεν θα βοηθούσε ούτε στην ανάπτυξη του τουρισμού μας, που το έχουμε ανάγκη, ούτε και άλλες δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο υπουργός και επανέλαβε πως «οι πολίτες που είχαν προμηθευτεί κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μεταφοράς, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας, και δεν τις χρησιμοποίησαν αυτό το διάστημα, θα έχουν τη δυνατότητα της πίστωσης χρόνου στην επόμενη αγορά κάρτας τους». Όπως εξήγησε ο υπουργός, όταν ανανεωθεί μια κάρτα διάρκειας π.χ. τριών ή έξι μηνών που επί δύο μήνες δεν χρησιμοποιήθηκε, θα πιστωθούν οι ημέρες για τις οποίες υπήρχε περιορισμός των μετακινήσεων.
«Επομένως κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από το να αυξήσουμε το εισιτήριο, μάλλον το μειώνουμε», τόνισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι από την 1η Ιουνίου, θα δοθεί μια επιπλέον έκπτωση 10% και για αυτούς που θα αγοράσουν νέα ετήσια κάρτα, πέρα από την όποια πίστωση δικαιούνται.
«Αυτό το κάνουμε γιατί πρέπει να πούμε ένα "ευχαριστώ" σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και επίσης διότι σε μια περίοδο που τα έσοδα του ΟΑΣΑ έχουν μειωθεί δραματικά, θέλουμε να δώσουμε επιπλέον κίνητρα, έτσι ώστε, όσοι έχουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών να έρθουν και να τις ανανεώσουν αλλά και αυτοί που δεν έχουν να πάρουν νέα ετήσια κάρτα» είπε ο υπουργός επισημαίνοντας πως «πάντως, ουδείς θα χάσει τα λεφτά του».
Όσον αφορά τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο γύρω στο 30% μιας κανονικής προ κορονοϊού ημέρας και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σημείωσε πως «οι χρονοαποστάσεις τηρούνται και όπου υπάρχει ζήτημα είμαστε από πάνω για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί» και προσέθεσε: «Έχει μπει το προστατευτικό πλαστικό, οι σημάνσεις εντός και εκτός των οχημάτων και βέβαια, υπάρχει και ο θεσμός του βοηθού επιβάτη, στους 45 σταθμούς ανταπόκρισης του μετρό με λεωφορεία ή άλλα μέσα του ΟΣΥ, που βοηθάει ώστε να μην προκαλείται συνωστισμός». Για τα ταξί και τους νέους κανόνες μετακίνησης ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών υπενθύμισε ότι πλέον επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.
Σε ό,τι αφορά τις αερομεταφορές επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει τον κλάδο, ο οποίος προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία. «Στις αεροπορικές εταιρείες, αυτό που έχουμε κάνει είναι να βρούμε τη χρυσή τομή, μεταξύ της προστασίας των καταναλωτών αλλά και της ενίσχυσης των ίδιων των αεροπορικών εταιρειών. Ο κλάδος των αερομεταφορών προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τον προστατέψει. Γίνονται συζητήσεις με τον ευρύτερο χώρο των αερομεταφορών, για να δούμε τι άλλα μέτρα μπορούμε να πάρουμε, στο πλαίσιο της λογικής, ώστε να στηρίξουμε αυτόν τον ευαίσθητο κλάδο», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.
Επίσης, επισήμανε ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια σε όλους τους τομείς και ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα κατά την οποία θα έχουμε αποφάσεις της Κομισιόν για τις αερομεταφορές. Τέλος, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα εδώ και καιρό, γιατί ο τουρισμός παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην εθνική μας οικονομία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.