Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 475

Μέλος του συλλόγου για την απαγόρευση του αυθαίρετου σερβιρίσματος εμφιαλωμένου νερού, μαζί με το κουβέρ, στα εστιατόρια

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 475
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64214-142248.jpg

Η πραγματική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εφόσον γιορτάζεται με τέτοια επισημότητα η «Έξοδος από την Κρίση», χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από όσα μας οδήγησαν σε αυτήν, είναι απαραίτητο να επιστρέψουν στις παρελάσεις και τα «σύμβολα» εκείνης της «χρυσής περιόδου», αφού αργά ή γρήγορα πρόκειται με μαθηματική ακρίβεια να επανακάμψουν. Και τι πιο ταιριαστό, οι Cayenne, τα «σύμβολα» δηλαδή του κλειστού club κρατικοδίαιτων προνομιούχων, να επιστρέψουν στις επίσης «κλειστές παρελάσεις.


Το να θαυμάζεις κρυφά ή φανερά τύπους σαν τον Πούτιν ή τον Ερντογάν, και να ονειρεύεσαι ότι κάποια μέρα θα έχεις κι εσύ ένα τέτοιο ηγέτη, είναι το αντίστοιχο του «θα φωνάξω τον μπαμπά μου να σε δείρει για να μάθεις».

● Προϋποθέτει δηλαδή ότι α) Δεν ψάχνεις κάποιον να διοικεί αλλά κάποιον «πατερούλη», γιατί προτιμάς το ρόλο του ανήλικου από το ρόλο του πολίτη.

●...και β) ότι δεν αντέχεις να βλέπεις γύρω σου ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις. Και θεωρείς πιο σημαντική την τιμωρία τους και την «εξαφάνισή» τους από τις προσωπικές σου ελευθερίες.


Ωραία, τώρα που η Μονή Σινά αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για να διαψεύσει την (ανύπαρκτη) «προφητεία» του (επίσης ανύπαρκτου) Γέροντα Δανιήλ, που συνέδεε την εξαφάνιση του boeing με τη «σημαία του Βυζαντίου που θα κυματίσει ξανά στη Βασιλεύουσα»...

●...και που την κατάπιαν αμάσητη οι γνωστοί «υστερικοί απροσκύνητοι ξυπνατερέδες», με τα κεφαλαία και τα πολλά θαυμαστικά, που τα ξέρουν όλα, δεν αμφιβάλλουν για τις Αλήθειες τους και μας αποκαλούν «πρόβατα»...

● ...θα ενημερώσουν τουλάχιστον τους αναγνώστες τους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το επιχείρημα «μα είναι αλήθεια αφού το γκουγκλάρισα»;


Πάντως, η δήλωση περί αντικομμουνισμού του γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, πριμοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο από δέκα ομιλίες του Τσίπρα.

● Διότι το να αυτοπροσδιορίζεσαι ως «αντι-κάτι» δείχνει απλώς ότι δεν ψάχνεις ιδεολογία, αλλά καριέρα. Όπως επίσης ότι δεν είσαι επαρκής ώστε να έχεις δική σου ιδεολογία, αλλά προτιμάς να κάνεις ιδεολογία σου την άρνηση της ιδεολογίας κάποιου άλλου.

● Την οποία ιδεολογία του άλλου, αν καταφέρεις τελικά να νικήσεις, οδηγείσαι μαζί της στην εξαφάνιση, γιατί δεν έχεις πλέον λόγο ύπαρξης!

● Άσε που δείχνει ότι δεν είσαι σε θέση να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα, αφού το να επαναφέρεις ως επιχείρημα τον κίνδυνο των κομμουνιστών, εν έτι 2014, επικοινωνιακά είναι τόσο γραφικό σαν να προσπαθείς να πάρεις μέρος σε έναν γκραν-πρι της Formula 1 οδηγώντας κάρο.

● Άσε που δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηττοπάθεια για μια παράταξη από το να προσπαθεί να απευθυνθεί στους ηλίθιους και τους κολλημένους. Γιατί δείχνει ότι αυτοί είναι το τελευταίο ακροατήριο που της απέμεινε.


Το πρόβλημα με την αξιολόγηση: Δεν μπορείς να κάνεις αξιολόγηση σε ανθρώπους που όταν διορίστηκαν δεν τους είπε κανείς τι δουλειά θα κάνουν, ώστε να ξέρεις σε τι ακριβώς θα τους αξιολογήσεις.


Πάντως, το βραχιολάκι για τον εντοπισμό των κρατουμένων θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και στους αρχηγούς των κεντροαριστερών κομμάτων, ώστε να είναι σίγουροι ότι τα στελέχη τους δεν συμμετέχουν κρυφά σε συναντήσεις των αντίπαλων κεντροαριστερών κομμάτων.


Ο παραδοσιακός οργασμός έργων στους δήμους, τρεις μήνες πριν τις εκλογές, είναι μία από τις πιο κραυγαλέες αποδείξεις ότι οι δήμαρχοι θεωρούν κατά βάθος τους ψηφοφόρους ηλίθιους.


Και τώρα, ενός λεπτού σιγή για συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας που συνήθιζαν να διαλέγουν γάλα από το πίσω μέρος στο ράφι του super market, εκεί που μπαίνουν αυτά που λήγουν αργότερα.

● Και που τώρα με τις νέες ημερομηνίες λήξης ανακαλύπτουν ότι πλέον αυτό δεν έχει νόημα.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Ψυχίατρος του Ταγίπ Ερντογάν


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Γυαλιοβολταϊκά»: Τα γυαλιά ηλίου που, αντί να καλύπτουν τα μάτια, είναι μονίμως τοποθετημένα στην κορυφή του κεφαλιού, δίκην  φωτοβολταϊκών panel.


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Αν δεχθούμε την εκδοχή ότι τελικά ο πιλότος του boeing είχε στόχο την αμερικάνικη βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γιατί να κάνει στον προσομοιωτή του ασκήσεις προσγείωσης στο μέρος αυτό, αφού δεν είχε σκοπό να το προσγειώσει αλλά να το ρίξει;


Η Μετάφραση της εβδομάδας

n 

Αντώνης Σαμαράς:

«Η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες ανάγκες της»

«Μετάφραση»:

Πλέον, θα χρηματοδοτούμε τους πελάτες μας που διορίζουμε για να μας ψηφίζουν, μόνο από τους φόρους σας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ