- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γεωργιάδης: Πιστεύω πως οι προβλέψεις του ΔΝΤ θα διαψευστούν
Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας στη χώρα και παρά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.
Για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Παρά το 10% ύφεση το ΔΝΤ με βλέπετε αισιόδοξο γιατί βλέπω καλά σημάδια. Αν είμαστε στο “καλό σενάριο” με την πανδημία, όπως τώρα, πιστεύω πως οι προβλέψεις του Ταμείου ειδικά στον τουρισμό θα διαψευστούν εντελώς» ενώ αναφορικά με τα φορολογικά έσοδα του Απριλίου υπογράμμισε: «Πάμε καλά στα έσοδα αυτόν το μήνα, αν δεν το πιστεύετε»
Για τα μέτρα περιορισμού και το μέλλον της κατάστασης του κορωνοϊού στη χώρα σημείωσε πως «τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», χρησιμοποιώντας μάλιστα ως παράδειγμα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα τονίζοντας πως «είμαστε στο 87' και παίρνουμε την πρόκριση, ας μη φάμε γκολ στο 90'».
Ερωτηθείς για τις επιχειρήσεις υποστήριξε ότι «θα ανοίξουν με την αντίστροφη πορεία που έκλεισαν, θυμάστε έκλεισαν με διαφορά κάποιων ημερών».
Όσον αφορά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος αποκάλυψε πως μετά το Πάσχα θα ζητήσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα οικονομικά εν μέσω της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «είναι δικαίωμα του να το κάνει, σε μία δημοκρατία ζούμε και καλώς πράττει» ενώ ξεκαθάρισε πως «η Κυβέρνηση δεν έχει πειράξει το "μαξιλάρι"».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.