Πολιτικη & Οικονομια

Κατατέθηκε η τροπολογία για επέκταση της μείωσης ενοικίου

Δεν θα αφορά μόνο σε αυτούς των οποίων οι επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακίνητα
Ακίνητα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κατατέθηκε η τροπολογία για επέκταση της μείωσης ενοικίου κατά 40% για όλους τους πληττόμενους επιχειρηματίες κι εργαζόμενους.

Κατατέθηκε η τροπολογία για την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης για τη μείωση του ενοικίου, και στις επιχειρήσεις που πλήττονται μεν από την κρίση, αλλά δεν έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση, αλλά και τους εργαζόμενούς τους.

Τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, προανήγγειλε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στην περίπτωση αυτή, και για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα μειωθεί κατά 40% το ενοίκιο που καταβάλλουν για την επαγγελματική στέγη, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν μείωση, επίσης κατά 40%, για την πρώτη κατοικία τους.

Για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι επωμίζονται την προσωρινή και έκτακτη μείωση του μισθώματος, στο πλαίσιο του διαμοιρασμού των βαρών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, προβλέπεται αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών για 4 μήνες ή, σε περίπτωση που δεν κάνουν χρήση της αναστολής και πληρώσουν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, έκπτωση 25% επί των παραπάνω υποχρεώσεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ