Πολιτικη & Οικονομια

Οι απαντήσεις του Forrest Gump 278

(Μέλος του συλλόγου για τη θέσπιση ανώτατου χρονικού ορίου συνεχόμενης χρήσης του ΑΤΜ από τον ίδιο άνθρωπο)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 278
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
politics.jpg

(Μέλος του συλλόγου για τη θέσπιση ανώτατου χρονικού ορίου συνεχόμενης χρήσης του ΑΤΜ από τον ίδιο άνθρωπο)

Έχω κρυώσει, αλλά διστάζω να το πω ανοιχτά. Φοβάμαι τον κοινωνικό ρατσισμό και την κατακραυγή, επειδή όλοι θα νομίζουν ότι έχω τη Νέα Γρίπη. Τι να κάνω;

Προσπάθησε να μην προκαλείς πολύ. Ας πούμε, όταν θέλεις να φυσήξεις τη μύτη σου, πήγαινε κρυφά σε κάποιο dark room, προσέχοντας ασφαλώς να μη σε πάρει κανένα μάτι. Επίσης, μην αφήνεις σε κοινή θέα παυσίπονα και άλλα «ύποπτα» ίχνη που μπορεί να προκαλέσουν σχόλια. Κι αν είσαι τελείως χάλια και δεν μπορείς να πας στη δουλειά, προς Θεού, μην πεις ότι είσαι άρρωστος. Βρες μια άλλη δικαιολογία που θα είναι κοινωνικά αποδεκτή. Π.χ. ότι θα κάνεις lifting προσώπου ή μεταμόσχευση μαλλιών ή ότι θα βάλεις προσθετικά στους κοιλιακούς και τα οπίσθιά σου.

Συγνώμη, αλλά προς τι τόση φασαρία για τις τοιχογραφίες που βρέθηκαν στα υπόγεια της Βουλής και απεικονίζουν τον Δημήτρη Σιούφα και την κόρη του να διδάσκουν στα παιδιά; Δεν έφτιαξε δα και κανένα άγαλμα του εαυτού του που να τους δίνει δικαίωμα να τον κατηγορήσουν για μεγαλομανία!

Ναι, αλλά οι ανασκαφές έφεραν στο φως και μια σειρά από άλλα ευρήματα, όπως ποτηράκια με τον «Μακουήν» από το “Cars”, κασετίνες με τον «Μπομπ τον Σφουγγαράκη» και τετράδια με την «Μπάρμπι Πριγκίπισσα». Και σε όλα αυτά τα ευρήματα τα πρόσωπα είχαν αντικατασταθεί με το πρόσωπο του Δημήτρη Σιούφα! Οι ειδικοί λένε ότι πρόκειται για μια σειρά λατρευτικών αφιερωμάτων, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε μετατρέψει τα υπόγεια σε Κρυφό Σχολειό, όπου δίδασκε σε ανύποπτους μαθητές τις αρχές των «Δειπνοσιουφιστών». Μάλιστα τώρα εξηγείται γιατί ήταν αντίθετος με τις πρόωρες εκλογές. Γιατί οι τοιχογραφίες θα διακόπτονταν πριν προλάβει να ολοκληρωθεί και ο τρούλος με την ονομασία «Καπέλα Σιουφίνα». Ένα έργο που θα αποτελούσε το αριστούργημά του, καθώς θα απεικόνιζε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να τον αγγίζει σχεδόν στα πεταχτά τσουλούφια του και να του δίνει ζωή. Ένα έργο που θα τραβούσε τουρίστες από όλο τον κόσμο και θα περνούσε σαν κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Υποψιάζομαι ότι η απόσυρση της υποψηφιότητας Αβραμόπουλου έχει κάποια σχέση με τον Γιούρι Γκέλερ. Μοιάζει παράλογο;

Καθόλου! Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Γιούρι Γκέλερ δεν είναι ο πραγματικός αρχηγός των «Μενταλιστών», αλλά υπακούει σε μια ψηλή μυστηριώδη γυναίκα από την Κρήτη, κόρη ενός αθάνατου μάγου (με ειδίκευση στις καταστροφές) που τους κατευθύνει όλους. Δεν είναι λοιπόν καθόλου απίθανο αυτή να έδωσε εντολή στον Γκέλερ να στραβώσει τα μεταλλικά κουμπιά από τα μπλέιζερ του Αβραμόπουλου και να λυγίσει το κοντάρι της σημαίας (που δήλωνε ότι «θα κρατήσει ψηλά μέχρι το τέλος»). Μάλιστα αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι στη δεύτερη εκπομπή ο «μάγος» εξασκήθηκε στο «φύτεμα express», είναι πολύ πιθανό να δούμε δενδρύλλια να φυτρώνουν ξαφνικά στο μπαλκόνι του Αντώνη Σαμαρά. Ώστε να αναγκαστεί να αποσυρθεί και αυτός από την «κούρσα», αφήνοντας τη μυστηριώδη γυναίκα με μόνο αντίπαλο τον Ψωμιάδη.

Αντί να πάρω τα 1.000 ευρώ από την απόσυρση, δεν με συμφέρει περισσότερο να πάρω τα 500 συν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών (που κοστίζουν και οι δύο 700 ευρώ) και να βρω μετά κάπου να τις «σπάσω»;

Μα υπάρχουν ήδη κάποια γραφεία που με μια μικρή προμήθεια μπορούν να σου «χαλάσουν» την ενιαία κάρτα σε 12 μηνιαίες, ώστε να μπορείς να πληρώνεις με αυτές διάφορα μικροέξοδα, χωρίς να ακούς χεσίδι από τους ταξιτζήδες και τους περιπτεράδες γιατί δεν έχεις ψιλά. Επίσης, ακούγεται ότι θα μπουν και οι τράπεζες στο παιχνίδι του νέου «απεριοριστοκαρτονομίσματος», χορηγώντας δάνεια με σταθερό επιτόκιο βρετανικού μετρό. Αλλά αν καθυστερήσεις ένα μήνα να πληρώσεις τη δόση του «απεριοριστοδανείου» σου, θα χρεώνεσαι αυτομάτως δύο λίτρα βενζίνη και μια αλλαγή ελαστικών για τόκο.

Τι θα γίνει επιτέλους; Είμαστε στο τέταρτο επεισόδιο του “Next Top Model” και ακόμα δεν έχω δει κάποια να δείχνει τον κώλο της, όπως κάνουν συνέχεια τα κανονικά μοντέλα στα κοσμικά! Θα περιμένω πολύ ακόμα; 

Φοβάμαι πως η απάντηση είναι «ναι». Εσύ παρακολουθείς τα “Τop Models”. Που ονομάστηκαν έτσι επειδή βγάζουν μόνο το top του μαγιό. Ενώ αυτές που βλέπεις στα κοσμικά είναι “bottom models”, γι’ αυτό δείχνουν περισσότερο το συγκεκριμένο σημείο.

Μα με ενενηντατόσες χιλιάδες το επεισόδιο, δεν θα έπρεπε η ΕΡΤ να βάλει τις αδελφές Μαγγίρα να κάνουν και κάτι άλλο για να αποσβέσουν;

Τους πρότειναν να πρωταγωνιστήσουν στις διαφημίσεις για τη φορολογική συνείδηση, αλλά το project ακυρώθηκε γιατί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους.  

 nikos.zachariadis@gmail.com

www.nikos-zachariadis.org

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ