- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αιχμές Ντόρας Μπακογιάννη κατά Σαμαρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Πώς σχολίασε τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού περί «λαθρομετανάστευσης»
«Καρφιά» Ντόρας Μπακογιάννη σε Αντώνη Σαμαρά για τις δηλώσεις του σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν άφησε ασχολίαστες η Ντόρα Μπακογιάννη τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με το μεταναστευτικό. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε στο 13ο συνέδριο της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «λαθρομεταναστευτικό» και «λαθρομετανάστες που πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από όσους μπαίνουν νόμιμα γιατί αλλιώς αδικούμε τους νόμιμους μετανάστες».
Όπως είπε το μεσημέρι της Δευτέρας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6», ο κ. Σαμαράς δεν κατέθεσε συγκεκριμένη και ουσιαστική πρόταση και συνεπώς δεν βλέπει κάποια διαφοροποίησή του από την κυβερνητική πολιτική του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό. «Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ. Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική -ξέρετε- είναι πάντοτε εύπλαστο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι και εκείνη χρησιμοποιεί το δικό της εδώ και 30 χρόνια.
Στη συνέχεια, αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη δήλωση του κ. Σαμαρά περί αποδέσμευσης από αυτήν, η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ίδια δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Σε ερώτηση, μάλιστα, που της έγινε γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει αυτήν την άποψη, εκείνη απάντησε με νόημα: «Ρωτήστε τον ίδιο».
Η κ. Μπακογιάννη τοποθετήθηκε και για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, καθώς και για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στη διαμάχη Ελλάδας - Τουρκίας.
«Το ΝΑΤΟ κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου. Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία. Με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε. Το ότι συζητάμε δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι κάνουμε πίσω στις αρχές, στα δικαιώματα μας, αλλά πρέπει να συζητάμε» ξεκαθάρισε.
Και συμπλήρωσε: «Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας, ο οποίος να αμφισβητεί ότι στην περίπτωση μίας σύρραξης, η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Τι απαντούν πηγές στα σενάρια για παράταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.