- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γεννηματά: Ορθά παρενέβη η ΕΛ.ΑΣ. για το οπλοστάσιο στην ΑΣΟΕΕ
Τι συνέστησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου
Η Φώφη Γεννηματά συνέστησε ευθύνη και αυτοσυγκράτηση ενόψει του Πολυτεχνείου – Αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ
Ευθύνη και αυτοσυγκράτηση, ενόψει του Πολυτεχνείου, καθώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώσει τον αγώνα φοιτητών για δημοκρατία και για ελευθερία, ζήτησε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την τροποποίηση στους Ποινικούς Κώδικες.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η θέση του κόμματός της είναι σαφής και κατηγορηματική: «Ανοιχτά πανεπιστήμια χώρος διακίνησης ιδεών, ασφαλή για φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είμαστε ταυτόχρονα απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας», είπε η κ. Γεννηματά.
«Γι’ αυτό εξ άλλου και επέμενα το καλοκαίρι να ψηφίσουμε ένα νόμο όλοι μαζί. Ένα νόμο που θα προστάτευε αποτελεσματικά τα Πανεπιστήμια, όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις,- όπως ορθά παρενέβη η αστυνομία για το οπλοστάσιο στην ΑΣΟΕΕ- αλλά δεν θα επέτρεπε την αδικαιολόγητη βία, όπως αυτή που έδειξαν δυστυχώς την προηγούμενη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ, την οποία με τη δική μας διάταξη θα είχαμε αποφύγει» ανέφερε ακόμη.
Ασκώντας έντονη κριτική στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , η κ. Γεννηματά, ανέφερε πως «θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε διαρκώς εγκλωβισμένοι σε ένα δίλημμα. Είτε τυφλή βία είτε θα επιστρέψουμε στον αυταρχισμό που επαναφέρει η ΝΔ ως κύρια επιδίωξη. Λέμε καθαρά όχι και στις δύο επιλογές, γιατί και οι δύο οδηγούν σε κλειστά πανεπιστήμια. Η μια από τις μπαχαλάκηδες και η άλλη από επικίνδυνες συγκρούσεις».
Η Φώφη Γεννηματά σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis στην οποία, όπως σημείωσε μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα. «Τα πειθήνια όργανα του παραμένουν πιστά στο σχέδιο και προσπαθούν έστω και στο τέλος να νομιμοποίησουν αστήρικτες και καθοδηγούμενες ενέργειες», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ενώ τόνισε ότι ποινική δίωξη που παραγγέλθηκε κατά του Α.Λοβέρδου είναι το τελευταίο δείγμα γραφής ενός συστήματος που αποδομείται. Μια μόλις ημέρα μετά το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αφαίρεση του φακέλου από την κ. Τουλουπάκη αυτή έσπευσε να κάνει δίωξη»,πρόσθεσε.
«Κυνικά και απροκάλυπτα προσέθεσε ένα κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας. Παρά τα εμπόδια και τα προσκόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και τη στροφή του τώρα, η Προανακριτική ξεκίνησε από χθες την ουσιαστική της λειτουργία. Είμαστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα λάμψει», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα λέγοντας ότι οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση έχουν αποτύχει. «Χωρίς αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, χωρίς πρόγραμμα μετεγκατάστασης, χωρίς φύλαξη συνόρων, ζητώντας μόνο μικροδιευκολύνσεις δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα ξεπεραστεί: όσο τα κλειδιά της λύσης παραμένουν στον Ερντογάν, αυτός εκβιάζει.
Για τις συζητούμενες αλλαγές στους ποινικούς κώδικες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «από την απόλυτη ιδεοληπτική καθαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουμε στο άλλο άκρο. Η μέση οδός είναι ουτοπία. Περιμένουμε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό στην ερώτηση που καταθέσαμε».
Αιχμές άφησε και για την διάταξη περί επαναφοράς της βλασφημίας που απεσύρθη επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «απόπειρα νεκρανάστασης του. Περνιέστε και για φιλελεύθεροι. Καλώς το αποσύρατε, κακώς το σκεφτήκατε εξαρχής», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.
Έκανε ειδική αναφορά στη διάταξη για την απιστία τραπεζικών στελεχών τονίζοντας ότι η προτεινόμενη διάταξη ενέχει σοβαρά ζητήματα νομικά ίσως και συνταγματικά και πως εισάγει εξαιρέσεις χωρίς επαρκή αιτιολογία ζητώντας να γίνει δεκτή η πρόταση που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής με την οποία επιχειρείται να συγκεράσει και την ρύθμιση και την ασφάλεια δικαίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.